Annons:
Etiketterallmänt-om-burfåglarartikelavel-och-uppfödningutfodringparakiterhäckning
Läst 203 ggr
JohannaN
2020-12-01 00:34

Kosten för Elegant parakiter!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 23
Förhandsgranskning av bild 2 av 23
Förhandsgranskning av bild 3 av 23
Förhandsgranskning av bild 4 av 23
Förhandsgranskning av bild 5 av 23
Förhandsgranskning av bild 6 av 23
Förhandsgranskning av bild 7 av 23
Förhandsgranskning av bild 8 av 23
Förhandsgranskning av bild 9 av 23
Förhandsgranskning av bild 10 av 23
Förhandsgranskning av bild 11 av 23
Förhandsgranskning av bild 12 av 23
Förhandsgranskning av bild 13 av 23
Förhandsgranskning av bild 14 av 23
Förhandsgranskning av bild 15 av 23
Förhandsgranskning av bild 16 av 23
Förhandsgranskning av bild 17 av 23
Förhandsgranskning av bild 18 av 23
Förhandsgranskning av bild 19 av 23
Förhandsgranskning av bild 20 av 23
Förhandsgranskning av bild 21 av 23
Förhandsgranskning av bild 22 av 23
Förhandsgranskning av bild 23 av 23

Kosten är A och O. Därför måste vi hjälpa dom att få i sig allt dom behöver precis som vi behöver få i oss när vi äter så som vitaminer, mineraler, fibrer, antioxidanter, proteiner, salter, nyttiga fetter, omega 3+6, enzymer, klorofyll, jod och kalk.

I det vilda består deras kost av gräsfrön och örtväxter, men också tillgängliga frukter, blommor och blomknoppar när det är säsong för det och olika växt och grönmaterial. Insekter och deras larver kan också ingå i deras kost.

Denna art drabbas lätt av bakteriesjukdomar, parasitsjukdomar och svampsjukdomar så som aspergillus samt a-vitaminbrist. Allt hänger ihop och finns det brist på vitamin a blir dom lättare sjuka. Mer som är viktigt att veta är att fett samarbetar i kroppen därför måste man få till en bra balans mellan a vitaminer och de nyttiga fettet vilket är omega 3 rik kost ihop a vitamin rik kost.

90% av kosten ska bestå av frön av stor variation. Små frösorter först och främst så en fröblandning som bas med hirs, gräsfrön och kanarie frön. Vallmo frön och chiafrön är bra att erbjuda också, lagom fett i dessa och chia frön innehåller bra med omega 3 så också hampa frön och linfrön.

10% av kosten som ges två gånger i veckan ska bestå mer av det olika grönsaker som finns (gärna av mörkgröna bladgrönsaker), örter, odlade skott (vetegräs, korngräs, ärtskott, solrosskott etc.), groddade frön, blöt-lagda frön. Även ätbara blommor och grönt från naturen är ett välkommet tillskott i kosten. Frukt och bär kan finnas med som en väldigt liten del av kosten.

A-vitaminrika saker att ge: Blomkål, Broccoli, Bryssel-kål, Grönkål, Groddar, Maskrosblad, Morötter, Nässlor (torkade), Odlade skott, Persilja, Röd paprika, Spenat, Sparris, Sötpotatis. Starkt färgade grönsaker innehåller mer A-vitamin och karoten som är förstadiet till a-vitamin.

Man skall också se till att det finns ett vitamin och mineralpulver, sam ett bra kalkpulver i buren som dom kan äta av när dom känner att dom behöver det. Servera gärna deras mat etc. på golvet av buren/voljären, sprid ut de torra fröerna så dom måste jobba för att äta och finna mat där dom också måste vara i rörelse så som i det vilda, göm gärna i halm eller hö.

En bild av choparna är tagen av: Dawn Harris från forumet the parrot´s pantry, på facebbok, gå gärna in där och kika.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
Upp till toppen
Annons: