Annons:
Etiketterutfodringartikel
Läst 1282 ggr
JohannaN
2020-07-24 11:11

Kosten för diamantduvor!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 17
Förhandsgranskning av bild 2 av 17
Förhandsgranskning av bild 3 av 17
Förhandsgranskning av bild 4 av 17
Förhandsgranskning av bild 5 av 17
Förhandsgranskning av bild 6 av 17
Förhandsgranskning av bild 7 av 17
Förhandsgranskning av bild 8 av 17
Förhandsgranskning av bild 9 av 17
Förhandsgranskning av bild 10 av 17
Förhandsgranskning av bild 11 av 17
Förhandsgranskning av bild 12 av 17
Förhandsgranskning av bild 13 av 17
Förhandsgranskning av bild 14 av 17
Förhandsgranskning av bild 15 av 17
Förhandsgranskning av bild 16 av 17
Förhandsgranskning av bild 17 av 17

När det kommer till kosten hos skrattduvor blir det oftast fel, man tänker fel, har fått fel tips från början och det kan leda till hälsoproblem hos dom. Här tas upp mer om hur vi ska fodra våra skrattduvor så dom mår så bra som möjligt.........

Kosten, lika viktigt som det är för oss är det för dom. Vi måste hjälpa dom att få i sig allt dom behöver precis som vi behöver få i oss när vi äter så som vitaminer, mine-raler, fibrer, antioxidanter, proteiner, nyttiga fetter, omega 3+6, enzymer, jod och kalk.

I det vilda De äter mestadels frön av örter och gräs. 

Denna art drabbas inte av så många bristsjukdomar utan verkar väldigt frisk om man sköter om dom rätt. Trichomonas är något dom får väldigt lätt som är en encellig parasit som skadar slemhinnan i svalget och krävan hos fåglar. Just därför är det viktigt att ha en kost hög i A-vitamin och betakaroten så slemhinnorna håller sig starka och friska.

5 % av kosten bör bestå av pellets för fåglar. (Det är upp till var och en hur man vill göra).

90% av kosten ska man erbjuda frön av stor variation och med bra kvalité. Även duvfoderblandningar ska erbjudas. Dit hör tyvärr inte frön från en mataffär då dom oftast inte är av bra kvalité!  Små frösorter först och främst så frösorter så som siskfröblandning som har en stor variation ihop med en bra annan fröblandning som bas med kanariefrön. Chiafrön är ett bra frö för att få i dom av omega 3 även hampa och vallmo. Även frön av olika sorters örter. Även fröna från nässlor. Även kokt quinoa.

5% av kosten ska bestå av finhackade grönsaker, även groddade och blötlagda frön och baljväxter, odlade skott finhackade, ätbara blommor är ett välkommet tillskott i kosten, samt växter från naturen.

Dom måste ha grit för sina magar, även lersten/lerpicksten är bra att ge till dom. Ett bra vitamin och mineralpulver är också bra att ha i buren/voljären så dom kan ta när dom känner att dom behöver.

Glöm inte av motionen och när ni ger dom torra fröna av stor variation låt dom leta efter fröna i halm, hö etc. så dom måste jobba för födan. Hitta på både foder-gömmor och födersök så dom får hålla sig aktiva. Precis som dom skulle ha gjort i det vilda.

Bilden på skrattduvorna är tagna av: Marina Gissel.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
HCB514
2020-07-28 13:15
#1

Bra inlägg, precis den informationen jag letade efter, sambon vill ha fåglar

JohannaN
2020-07-28 15:23
#2

🤗🤗🤗👍

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Upp till toppen
Annons: