Annons:
Etiketterutfodringartikel
Läst 1312 ggr
JohannaN
2020-07-21 13:53

Kosten för Bulbul!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 13
Förhandsgranskning av bild 2 av 13
Förhandsgranskning av bild 3 av 13
Förhandsgranskning av bild 4 av 13
Förhandsgranskning av bild 5 av 13
Förhandsgranskning av bild 6 av 13
Förhandsgranskning av bild 7 av 13
Förhandsgranskning av bild 8 av 13
Förhandsgranskning av bild 9 av 13
Förhandsgranskning av bild 10 av 13
Förhandsgranskning av bild 11 av 13
Förhandsgranskning av bild 12 av 13
Förhandsgranskning av bild 13 av 13

När det kommer till kosten hos bulbuls blir det oftast fel, man tänker fel, har fått fel tips från början och det kan leda till hälsoproblem hos dom. Här tas upp mer om hur vi ska fodra våra bulbul så dom mår så bra som möjligt........

Kosten, lika viktigt som det är för oss är det för dom. Vi måste hjälpa dom att få i sig allt dom behöver precis som vi behöver få i oss när vi äter så som vitaminer, mine-raler, fibrer, antioxidanter, proteiner, nyttiga fetter, omega 3+6, enzymer, jod och kalk.

I det vilda består av olika frukter (inklusive de av Thevetia peruviana som är giftiga för däggdjur), liksom kronblad av blommor, nektar och insekter även av bladen på alfa alfa/lucern, en del äter också av en art gekos. Många växter har gynnats av dessa fåglar tackvare att dom sprider deras frön.
Dom har hjälpt till att spridit främmande växtarter till exempel Rubus alceifolius (en rosväxt art). I Florida livnär de sig av frukt och bär av exotiska växter inklusive japansk mispel, Eldkrona (verbenaväxt), Brasiliansk peppar och fikon. Även en art av bulbul äter av frukten från den gul oliandern som är giftig för oss människor.

Denna art drabbas lätt av järnupplagrings sjukdom så järn måste vara låg i kosten.
Järnupplagrings sjukan innefattar att järn lagras i kroppen och inte kan föras ut ur kroppen. Järn samarbetar med koppar, c-vitamin och protein, där c-vitamin gör att järn tas upp lättare i kroppen. Alltså för att hålla en bra balans på protein och järn behövs vitamin C, B6, B9, B12 samt koppar. Fibrer binder giftiga ämnen i tarmen och hindrar att dessa tas upp av kroppen bland annat tungmetaller och en av dessa är järn varför fibrer är viktigt att få i dom, fibrer saktar också ner transporten av mat som rör sig genom tarmarna.

5 % av kosten bör bestå av pellets. (upp till var och en hur man vill göra) då är Nutribird Uni Komplet ett bra pellets för dom.

5 % av kosten kan man erbjuda frön av stor variation och med bra kvalité är ett bra tillskott i kosten. Dit hör tyvärr inte frön från en mataffär då dom oftast inte är av bra kvalité! Finkfröblandning är en bra fröblandning för dom. Även chiafrön kan erbjudas sm har bra omega 3 i sig som alla levande varelser behöver.

90% av kosten ska bestå av Grönsaker där Kokt sötpotatis är bra och nyttigt, bär, frukt, erbjud groddade och blötlagda frön, ätbara blommor och insektsfoder, även insekter utifrån är välkommet tillskott.

Även att baka fågelbröd, naturliga teer (ej från mataffär) och egengjorda juicer. Egengjorda smoothies kan också vara ett välkommet tillskott i kosten.

**Fågelbröd recept
**https://burfaglar.ifokus.se/articles/5e56d3f78e0e742f27006268-att-baka-brod-till-vara-burfaglar?discussions-1

Ett bra vitamin och mineralpulver är också bra att ha i buren/voljären. Glöm inte av motionen och när ni ger dom torra fröna av stor variation låt dom leta efter fröna i halm, hö etc. så dom måste jobba för födan. Hitta på både fodergömmor och födersök så dom får hålla sig aktiva. Precis som dom skulle ha gjort i det vilda.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
Upp till toppen
Annons: