Annons:
Etiketterartikelutfodring
Läst 1216 ggr
JohannaN
7/17/20, 12:04 AM

Kosten för Gouldsamadiner

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 18
Förhandsgranskning av bild 2 av 18
Förhandsgranskning av bild 3 av 18
Förhandsgranskning av bild 4 av 18
Förhandsgranskning av bild 5 av 18
Förhandsgranskning av bild 6 av 18
Förhandsgranskning av bild 7 av 18
Förhandsgranskning av bild 8 av 18
Förhandsgranskning av bild 9 av 18
Förhandsgranskning av bild 10 av 18
Förhandsgranskning av bild 11 av 18
Förhandsgranskning av bild 12 av 18
Förhandsgranskning av bild 13 av 18
Förhandsgranskning av bild 14 av 18
Förhandsgranskning av bild 15 av 18
Förhandsgranskning av bild 16 av 18
Förhandsgranskning av bild 17 av 18
Förhandsgranskning av bild 18 av 18

När det kommer till kosten hos Gouldsamadiner blir det oftast fel, man tänker fel, har fått fel tips från början och det kan leda till hälsoproblem hos dom. Här tas upp mer om hur vi ska fodra våra Gouldsamadiner så dom mår så bra som möjligt........

Kosten, lika viktigt som det är för oss är det för dom. Vi måste hjälpa dom att få i sig allt dom behöver precis som vi behöver få i oss när vi äter så som vitaminer, mine-raler, fibrer, antioxidanter, proteiner, nyttiga fetter, omega 3+6, enzymer, jod och kalk.

I det vilda äter dom uteslutande av frön av inhemska örter och gräs så som Spinifex etc.

Denna art drabbas lätt av Jod, kalcium och proteinbrist. Kalcium samarbetar med vitamin D, fosfor och magnesium så det är viktigt att alla dessa finns i kosten, glöm inte vitamin D3. Ett flertal näringsämnen behövs för produktionen av olika proteiner, bland annat vitamin B9 samt vitamin B12 så här ser man hur viktig kosten är för alla levande varelser. Jod samarbetar med selen.

70% av kosten ska bestå av en stor variation av frön av bra kvalité. små frösorter först och främst så frösorter så som hirs, kanariefrön, skalad havre hirs ska vara väldigt liten del i fröblandningen då hirs hämmar jod upptaget så gärna mer kanarie frön än hirs i deras bas fröblandning. solrosfrön ska ges sällan men kan erbjudas då och då. Vallmo frön och chiafrön är bra att erbjuda, lagom fett i dessa och chia frön innehåller bra med omega 3. Även kokt quinoa kan erbjudas.

30% av kosten ska bestå av mörkgröna bladgrönsaker, grönkål, örter, odlade skott (vetegräs, korngräs, havregräs, majsgräs, ärtskott, solrosskott etc.), groddar och blötlagda frön. ätbara blommor, samt växter från naturen är också ett välkommet tillskott i kosten.

Då och då kan bär som blåbär och hallon och frukt som äpple och apelsin klyfta erbjudas som en variation men frukt och bär bör vara en väldigt liten del av kosten. även broccoli, paprika kärnhuset, riven morot, selleri, ärtor, majs, gurka och sötpotatis kan erbjudas. Även kokt ägg kan erbjudas någon gång i veckan som ett tillskott i kosten dagligen när dom häckar och då kan man blanda i lite probiotika för fåglar också.

Ett bra vitamin och mineralpulver är också bra att ha i buren/voljären. Glöm inte av motionen och när ni ger dom torra fröna av stor variation låt dom leta efter fröna i halm, hö etc. så dom måste jobba för födan. Hitta på både fodergömmor och födo-sök så dom får hålla sig aktiva. Precis som dom skulle ha gjort i det vilda.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

  • Redigerat 12/21/20, 7:09 PM av JohannaN
Annons:
Upp till toppen
Annons: