Annons:
Etiketterartikelhälsa-och-skötselavel-och-uppfödningutfodringparakiterhäckning
Läst 611 ggr
JohannaN
2020-06-30 14:51

Kosten för Splendid parakiter!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 16
Förhandsgranskning av bild 2 av 16
Förhandsgranskning av bild 3 av 16
Förhandsgranskning av bild 4 av 16
Förhandsgranskning av bild 5 av 16
Förhandsgranskning av bild 6 av 16
Förhandsgranskning av bild 7 av 16
Förhandsgranskning av bild 8 av 16
Förhandsgranskning av bild 9 av 16
Förhandsgranskning av bild 10 av 16
Förhandsgranskning av bild 11 av 16
Förhandsgranskning av bild 12 av 16
Förhandsgranskning av bild 13 av 16
Förhandsgranskning av bild 14 av 16
Förhandsgranskning av bild 15 av 16
Förhandsgranskning av bild 16 av 16

När det kommer till kosten hos Splendid parakiter blir det oftast fel, man tänker fel, har fått fel tips från början och det kan leda till hälsoproblem hos dom. Här tas upp mer om hur vi ska fodra våra Splendid parakiter så dom mår så bra som möjligt........

Kosten är A och O så också för Splendid parakiterna. Därför måste vi hjälpa dom att få i sig allt dom behöver precis som vi behöver få i oss när vi äter så som vitaminer, mineraler, fibrer, antioxidanter, proteiner, salter, nyttiga fetter, omega 3+6, enzymer, klorofyll, jod och kalk.

Denna art drabbas lätt av fettlever så också A-vitamin. Fett och a-vitamin samar-betar i kroppen så en bra balans mellan dessa är viktigt, det får man genom att ge livsmedel rika på betakaroten och a-vitamin samt livsmedel innehåller nyttiga fett.

I det vilda består deras kost av gräs och frön av olika sort. När det finns säsong för det också blommor, frukt, insekter och bär.

10% av kosten ska bestå mer av det olika grönsaker som finns (gärna av mörkgröna bladgrönsaker), örter, odlade skott (vetegräs, korngräs, ärtskott, solrosskott etc.), groddade frön, blötlagda frön. Även ätbara blommor och grönt från naturen är ett välkommet tillskott i kosten. Frukt och bär kan finnas med som en väldigt liten del av kosten.

A-vitaminrika saker att ge till splendid parakiter är: Blomkål, Broccoli, Bryssel-kål, Grönkål, Groddar, Maskrosblad, Morötter, Nässlor (torkade), Odlade skott, Persilja, Röd paprika, Spenat, Sparris, Sötpotatis. Starkt färgade grönsaker innehåller mer A-vitamin och karoten som är förstadiet till a-vitamin.

80% av kosten ska bestå av fön av stor variation. Små frösorter först och främst så frösorter så som siskfröblandning som har en stor variation ihop med en bra annan fröblandning som bas med kanariefrön. Solrosfrön ska ges sällan men kan erbjudas då och då. Vallmo frön och chiafrön är bra att erbjuda också, lagom fett i dessa och chia frön innehåller bra med omega 3.

Man skall också se till att det finns ett vitamin och mineralpulver, sam ett bra kalkpulver i buren som dom kan äta av när dom känner att dom behöver det. Servera gärna deras mat etc. på golvet av buren/voljären, sprid ut de torra fröerna så dom måste jobba för att äta och finna mat där dom också måste vara i rörelse så som i det vilda, göm gärna i halm eller hö.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

  • Redigerat 2020-11-09 23:40 av JohannaN
Annons:
Upp till toppen
Annons: