Annons:
Etiketterutfodringartikel
Läst 1544 ggr
JohannaN
5/5/20, 11:24 PM

Kosten för Kanariefåglar!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 9
Förhandsgranskning av bild 2 av 9
Förhandsgranskning av bild 3 av 9
Förhandsgranskning av bild 4 av 9
Förhandsgranskning av bild 5 av 9
Förhandsgranskning av bild 6 av 9
Förhandsgranskning av bild 7 av 9
Förhandsgranskning av bild 8 av 9
Förhandsgranskning av bild 9 av 9

När det kommer till kosten hos kanariefåglarna blir det oftast fel, man tänker fel, har fått fel tips från början och det kan leda till hälsoproblem hos dom. Här tas upp mer om hur vi ska fodra våra kanariefåglar så dom mår så bra som möjligt...........

En ensidig frö diet på enbart en fröblandning för kanariefåglar är en mycket dålig kost som förr eller senare kommer att leda till bristsjukdomar eller andra sjuk-domar. Därför måste vi hjälpa dom att få i sig allt dom behöver precis som vi be-höver få i oss när vi äter så som alla vitaminer, mineraler, fibrer, antioxidant, prot-einer, kolhydrater, salter, nyttiga fetter, omega 3+6, enzymer, klorofyll, jod och kalk i en så väl sammansatt foderstat som det bara går.

I det vilda äter denna art en stor variation av frön.

90 % av kosten ska bestå av en stor variation av frön av bra kvalité med större andel kanariefrön. Frösorter så som siskfröblandning, ogräsfrön etc. som har en stor variation kan erbjudas som en variation till fröblandning med hög andel kanariefrön som bas, inga extrem feta fröer bör erbjudas. Vallmo frön och chiafrön är bra att erbjuda också, lagom fett i dessa där chiafrön innehåller bra med omega 3. 

10 % av kosten ska bestå av mörkgröna bladgrönsaker, örter, odlade skott (vetegräs, korngräs, havregräs, majsgräs, ärtskott, solrosskott etc.), groddar och blötlagda frön. Då och då kan bär, andra grönsaker och frukt erbjudas som en variation men frukt och bär bör vara en mycket liten del av kosten. På sommaren att ge av det naturen har att erbjuda är ett välkommet tillskott kosten. Även skott från träden brukar välkomnas på våren.

Man skall också se till att det finns ett vitamin och mineralpulver, samt ett bra kalkpulver i buren som dom kan äta av när dom känner att dom behöver det. Servera gärna deras mat etc. på golvet av buren/voljären så dom måste jobba för att äta och finna mat där dom också måste vara i rörelse så som i det vilda, göm gärna i halm eller hö. Kokt ägg kan erbjudas någon gång i veckan som ett tillskott i kosten och då kan man blanda i lite probiotika för fåglar också.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
Upp till toppen
Annons: