Annons:
Etiketterhälsa-skötselartikel
Läst 5028 ggr
JohannaN
12/8/13, 10:34 AM

Lekträdet ett tillskott i miljöberikningen!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Det finns många olika sätt att göra för att få till en så bra miljöberikning för våra burfåglar, det finns ett det uppskattade lekträdet som blir lite mer naturligt för dom små liven, detta är för alla fågelarter stora som små, man kan ställa det i sina stora voljärer eller i rummet hur du gör ett lekträd och vilka trädslag som är okej mm. tas upp här..........

Två Jakos vid namn Blenda och Ziddan som njuter av sitt lekträd.

Lekträd är något man kan göra för att förgylla fåglarnas tillvaro och göra det så naturligt som möjligt för dom när dom är ute och flyger, det underlättar också städningen då dom håller sig oftast i lekträden och bajsar då oftast där. Man kan ha flera lekträd utspridda i rummet/rummen där dom är. Det finns en mängd olika sätt att göra sitt lekträd på, här sätter fantasin inga gränser. Man kan sätta ett sly träd i en julgransfot så blir det stadigt och bra eller en hink med stenar. Därefter är det bara att sätta dit olika leksaker och annat skoj.
tänk också på att ställa träden så undulaterna inte kan göra skada på rummet, en bit från väggen är bra eftersom undulaterna gärna gnager på allt de får tag på så också väggar med tillhörande tapeter, lister, karmar mm. Att ställa ett lekträd vid ett fönster är ett tips så kan dom titta ut och se världen när dom sitter där i.

Man kan använda följande trädslag

GIFTFRIA TRÄDSORTER samt knopp och blomm!
Al, Asp, Ask, Bok, Björk, Ek, Gran, Hassel, Lönn, Lind, Ormhassel, Pil, Päronträd, Rönn, Syren-grenar (både blommor, blad och frön kan sitta kvar på), Tall (torka dom en tid så kådan stelnar)Vinbärsgrenar, Vidé och Äppelträd.

GIFTIGA TRÄDSORTER!!Barrträd bör undvikas pga kådan men man kan torka dom en tid så kådan stelnar, Idegran, Getapel (rhamnus cathartica), Gullregn (laburnum), Hästkastanj (aescullus hippocastanum).

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
dolfen
12/9/13, 12:23 AM
#1

Någon gång satte jag fast en avbarkad björkgren i en julgransfot. Skruvade dit en tvättnypa som jag klämde fast hirsskaft i. (Hon gillade att gnaga på dem.) :) Nu har jag ingen julgransfot längre, men spånar på att fixa "något" där hon kan välja att smaska i sig olika växter, efter behag. Tack för tipsen/tråden. :)

Upp till toppen
Annons: