Annons:
Etiketterutfodringartikel
Läst 3716 ggr
JohannaN
3/18/17, 2:39 PM

Hur man torka blommor till våra burfåglar!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Snart är sommaren här och då kan vi burfågel ägare börja odla blommor att ge både färska men också i torkad form. Det kan vara svårt att torka blommor om man inte gjort detta tidigare men det är enklare än vad man kan tro. Torkade blommor med sina näringsämnen och medicinska blir ett välkommet tillskott till den varierade kosten.

Nu är snart sommaren här och då skall vi passa på att odla blommor för att torka dom och sedan kunna erbjuda det till våra burfåglar under vintern. Blommor har både näringsämnen och medicinska egenskaper i sig, alla med just sina unika egenskap. Genom att torka dom, kan man erbjuda dom i en skål genom hela vintern och blir ett bra tillskott till den varierade kosten.

Dom blommor som är ätbara för våra burfåglar är dessa
Begonia, Fläder (den ätbara sorten ej druvfläder), Gräslöksblommor, Gurkört, Gökärt, Hibiskus, Indiankrasse, Johannesört (enbart då och då) Kamomill, Lavendel, Ljung, Maskrosor, Mjölkört, Mynta, Nyponrosor, Pensé (egenodlad), Pumpa blommor, Ringblommor, Rosor, Rölleka, Rödklöver, Salvia (då och då), Solrosor, Squashblommor, Tagetes (Red Gem, Signet Lemon och Krydd-tagetes är dom sorter som är ätbara), Violer, Vitklöver, Älggräs.

Hur man torkar blommor steg för steg

1. Man väljer ut dom blommor man tänkt torka.

2. Skölj snabbt av blommorna under kallt vatten och låt torka.

3. Se till att ha pappershanddukar eller tidningspapper tillhands och lägg upp dom på en varm och vindfri plats i huset.

4. Placera blommorna på pappren och se till att dom inte överlappar varandra, utan håll dom separata med lite mellanrum mellan varje blomma.

5. Låt dom torka, cirka 2 till 3 dagar så bör dom ha torkat eller om man vill kan man hänga dom i en bukett och torkas på samma vis som örter torkas.

6. Innan man lagrar blommorna måste man kolla så dom säkert torkat, för annars är risken att det bildas mögel och då måste blommorna kasseras.

7. Förvara blommorna i en lufttät behållare och hålla dem borta från ljus. Förvara dom på en sval och torr plats.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
Upp till toppen
Annons: