Annons:
Etikettallmänt-om-burfåglar
Läst 459 ggr
[Sommarsommar1]
2019-10-23 08:40

Vaktlar - varför?

Varför har folk vaktlar? Är det för äggen eller för ”skoj” skull? Kan man äta vaktelägg som vanliga ägg eller använder man de i matlagning? Eller är det för att få fram fler vaktlar? Sugen på att skaffa och skulle då ha dem i en kaninbur inomhus på vinterhalvåret och utebur på sommaren.

Annons:
Sindri
2019-10-23 09:14
#2

Vaktelägg har jag ätit, det är gott. Svårt att baka på då de är så små. Vaktlar anses vara en delikatess, men jag har aldrig smakat det.

IsakfeatElin
2019-10-24 18:40
#3

Jag hade tidigare japanska vaktlar för skojs skull, men de värper ju en del så vi fick ägg också. Äggen är som vanliga hönsägg, fast mindre. Jag vet inte hur det är med andra vaktelraser än japanska, men våra luktade ganska mycket, så ha det i åtanke om du planerar att ha dem inomhus! 

I övrigt är vaktlar jättetrevliga fåglar! :)

Upp till toppen
Annons: