Allmänt

Vaktlar - varför?

2019-10-23 08:40 #0 av: Sommarsommar1

Varför har folk vaktlar? Är det för äggen eller för ”skoj” skull? Kan man äta vaktelägg som vanliga ägg eller använder man de i matlagning? Eller är det för att få fram fler vaktlar? Sugen på att skaffa och skulle då ha dem i en kaninbur inomhus på vinterhalvåret och utebur på sommaren.

Anmäl
2019-10-23 08:49 #1 av: LBB

https://www.fstvs.se/djur/vaktlar/vaktlar-for-sjalvforsorjare/

Anmäl
2019-10-23 09:14 #2 av: Sindri

Vaktelägg har jag ätit, det är gott. Svårt att baka på då de är så små. Vaktlar anses vara en delikatess, men jag har aldrig smakat det.

Anmäl
2019-10-24 18:40 #3 av: IsakfeatElin

Jag hade tidigare japanska vaktlar för skojs skull, men de värper ju en del så vi fick ägg också. Äggen är som vanliga hönsägg, fast mindre. Jag vet inte hur det är med andra vaktelraser än japanska, men våra luktade ganska mycket, så ha det i åtanke om du planerar att ha dem inomhus! 

I övrigt är vaktlar jättetrevliga fåglar! :) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.