Beteende och lek

Höns äter fjädrar!!???

2018-01-12 22:53 #0 av: KINGEN05

Jag kanske är på helt fel ställe och frågar men tyckte att den passade in bäst här. jag har en flock med höns hemma som äter upp varandras fjädrar!!!!!!
Dom brukar putsa varandra och dra loss smutsiga fjädrar, sen äter dom upp alla fjädrar som dom har tagit bort. Dom äter fjädrar som ligger på backen också, men det konstiga är att dom inte äter alla fjädrar! Dom äter inte vilda fåglars fjädrar.
Är det nyttigt för dom att äta fjädrar?? Det borde ju bli stopp i magen eller?
Har någon annan varit med om samma sak så svara gärna vad ni gjorde, eller om ni andra har några tipps på hur man kan få stopp på det här!

Anmäl
2018-01-13 11:12 #1 av: JohannaN

Ingen fara, alla fågelfrågor är välkomnaGladMin tanke är att fjädrar innehåller keratin som är ett protein som behövs för att fjädrar, klor och näbbar skall må bra så jag tror att det bara är naturligt för dom att göra såGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.