Papegojor

Blåpannad amazon

2016-09-26 18:50 #0 av: lilla jag

Hej!

Jag går första året på ett djurgymnasium och har en Blåpannad amazon papegoja som bor där som heter Felicia, jag har blivit förälskad i henne och tänker göra allt för att få köpa henne ifrån skolan när jag gått ut. Men jag har tre små hundar hemma och undrar ifall någon vet hur amazoner brukar fungera med hundar?

Vill även veta så mycket som möjligt om denna fågel art så om någon har en liten blåpannad så dela jätte gärna med er av massa bilder och tips/fakta om era små sötisar.Kär

Anmäl
2016-09-26 19:05 #1 av: Lightningchaser

Haha, vi går på samma skola då antar jag XD och det är oftast individuellt om gojjorna gillar hundar eller inte och hur hundarna reagerar. Min hund bryr sig inte så mycket om min amazon men däremot så blir min amazon avundsjuk ibland om jag leker eller gosar väldigt mycket med hunden och vill då försöka smaka på hundens öron :/  Är det gamlebygymnasiet du går på så är det bara att komma till mig om du har några frågor om gojjor så kan jag försöka hjälpa dig så mycket som möjligt Tummen upp

Anmäl
2016-09-26 19:53 #2 av: JohannaN

Här kan du läsa mer om denna art, då får vi hoppas att du får köpa loss henne, visa dom att du är väl påläst om arten så kanske dom ger efter och låter dig få köpa henne Kramas Lycka till och berätta sen hur det går för digGlad
http://burfaglar.ifokus.se/articles/565f74c1ce12c45295000498-amazon-papegojor

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2016-09-26 19:54 #3 av: JohannaN

har också fört vidare ditt svar till kunniga amazon papegojägare och hoppas du kan få svar på det hela, återkommer i så fall med deras svarTummen uppGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2016-09-27 13:28 #4 av: Maleficum

Min bror har en gulvingad amazonhane som nu är 14 år. Han har senaste året lugnat sig betydligt från hur han var i unga år. Han är föräldrauppmatad och har en hel del humör! Han är inte speciellt förtjust i tjejer utan föredrar killar (främst då såklart min brorsa och sen pappa). Är min bror i närheten kan han få för sig att attackera tex mig och mamma, är jag däremot själv med honom är han snäll men avvaktande (något att tänka på om man behöver någon som ska passa i framtiden) och uppskattar inte riktigt mitt sällskap lika mycket (vilket gjorde honom deppig när jag vakta honom ner min bror precis fått hem sitt första barn). Han tycker inte om brorsans fru (och hon är inte speciellt förtjust i honom heller) också något att tänka på inför framtiden att de lätt kan bli avundsjuka mot nya människor.

Och han kan skrika! Inte lika mycket numera men det händer och det går inte att få tyst på honom och det gör ont i öronen och huvudet när han sätter igång. Dock är han ju supergullig när han sitter och småpratar och kuttrar eller sitter och sover med "tummen" i munnen.

Sommartid delar han hus med hundar, andra fåglar och kanin, vintertid med katt. Han bryr sig inte så mycket om de andra djuren mer än att han tycker mina påflugna fåglar är extremt läskiga så man får ha stenkoll så inga små fågelfossingar blir tå lösa. Sen, som alla gojor, så makulerar han ju saker han kan komma åt som fjärrkontroll och telefoner som numera saknar knappar, stolsryggar och dörrar med bitmärken.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl
2016-09-29 16:32 #5 av: Susanne T

Hoppas verkligen du får köpa loss amazonen. Ett tips är att bli medlem på amazon sidan på facebook..vi som webbar om näbbar mm. Jag har två blåpannade..Bira på 9 år och Morran på 2 år. Det man ska tänka på med just amazoner är att dom kan föra ett rent ut sagt jävla liv...Bira här har inte så höga ljud utan snarare nynnar som vi gör till musik och pratar mer med ord medan morran inte kan göra ett enda ljud utan att det ska vara högt. Så bor man i lägenhet bör man tänka på det.
Sen är amazoner väldigt tacksamma när det gäller mat. Dom tycker i princip om allt. Men ekologiska grönsaker bör man ge och nån sorts pellets.
Sen har vi ju det hör med L80 lagen men den bör du ju veta om när du läser som du gör. Annars går man in på jordbruksverket och läser på.
Sen är det väldigt viktigt med en själsfrände. Dom ska alltid ha en av samma sort. En människa kan aldrig ersätta en fågelkompis. Många som frågar varför och att jag minsann är med min fågel hela tiden. Du kan aldrig ersätta putsandet eller matandet från en annan fågel. Hoppas du fått lite svar på frågorna annars är det bara att fråga på. Sussi

Anmäl
2016-10-01 16:55 #6 av: lilla jag

Tack för alla svar :)
#1 hehe ja det är gamlebygymnasiumet jag går på, vart har du köpt din amazon?

#2-3 ska absolut läsa igenom, tack så mycket:)

#4 hur bettede sig hundarna när dom träffade fågeln första gången? Jag är mest rädd att mina hundar ska tro att det är en leksak, har tre små bichon Havanaiser så dom har ju ingen jakt i sig, men dom brukar jaga fråglar och sånt utomhus.

#5 tack så mycket, ja det hoppas jag också :) vad heter Facebook sidan?

Anmäl
2016-10-01 16:55 #7 av: lilla jag

Tack för alla svar :)
#1 hehe ja det är gamlebygymnasiumet jag går på, vart har du köpt din amazon?

#2-3 ska absolut läsa igenom, tack så mycket:)

#4 hur bettede sig hundarna när dom träffade fågeln första gången? Jag är mest rädd att mina hundar ska tro att det är en leksak, har tre små bichon Havanaiser så dom har ju ingen jakt i sig, men dom brukar jaga fråglar och sånt utomhus.

#5 tack så mycket, ja det hoppas jag också :) vad heter Facebook sidan?

Anmäl
2016-10-01 20:37 #8 av: marie.vara

som andra sagt så väljer de ofta ut en de gillar, killen eller tjejen i familjen o då kan de bli svartsjuka... men om båda ser till att hantera den lika mycket kan det undvikas i många fall...

blåpannad är tuffare än tex gulkindade, härliga rejäla gojjor.. om gojjan bor bland djur nu så kommer den klara dina hundar med... mina håller sig på behörigt avstånd om det kommer en hund eller katt på besök..

se om du redan nu kan selträna den, så får den följa med ut med hundarna.. selträning kan ta tid, men kan gå fortare om den är van att hanteras. sen är gojjor som småbarn, de skall underhållas, de hittar på bus, de skall vara lösa o skiter överallt. har bara aloe vera växter kvar, då de är på allt. allt ska rivas sönder o demoleras i småflisor, så akta  fjärrkontroller dator sladdar o annat du vill ha kvar.

men de är helt underbara o roliga.

tänk på att det är dominanta fåglar o se till att de inte får sittplatser som är högre än ditt ansikte.  en del är ljuvliga en del har humör o bossa lite.

sen är det rätt ljus o kost, men det kan du läsa på om... alla har egen uppfattning o erfarenhet av gojjorna så du får säkert flera olika syn o råd på gojj ägande...

Anmäl
2016-10-01 21:08 #9 av: Maleficum

#6 Hundarna bryr sig inte speciellt mycket om honom och han bryr sig inte så mycket om hundarna (han börjar dock gärna skrika när min mosters hund börjar skälla (vilket han gör ofta på landet så brukar vara rätt livat under somrarna :P)).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl
2016-10-09 19:45 #10 av: Leif Smitterberg

Gå med i denna Facebooksgrupp som enbart är för Amazoner.

https://www.facebook.com/groups/638458442875720/

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.