Papegojor

Morhuvad goja?

2016-08-04 19:12 #0 av: ak1895

Har länge funderat på att skaffa en morhuvad papegoja, men har personligen ingen egentlig uppfattning av denna fågel utöver det jag läst på nätet!

Någon som har erfarenhet av arten och skulle kunna berätta lite om hurdan den är som sällskapsfågel?
Och är det någon som känner till uppfödare i skåne eller angränsande län?

Tack på förhand :)))

Anmäl
2016-08-04 23:51 #1 av: JohannaN

Skall föra vidare din fråga om du inget svar får här från gruppenGladHar inte mycket kunskaper om hur dom är då jag inte träffat någon hellerGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2016-08-07 19:17 #2 av: Pepsie

Stor fågel i liten förpackning! :) De har lite attityd men jag älskar verkligen denna art. Min Morhuvade är väldigt kärvänlig och vill absolut inte att jag lämnar rummet en enda sekund. Puberteten kan vara lite jobbig då de kan bitas otroligt hårt, men jag tycker ändå att allt det positiva väger tyngre! :)

Jag köpte honom hos en uppfödare i Sölvesborg, Jan Lundin. Tror dock inte att han planerade några fler ungar, men det kanske kan vara värt att kolla upp.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.