Övriga fågelarter

Min vän har fått en Archangel duva i trädgården.

2016-07-30 15:38 #0 av: A-C Sternefält

Hej! Jag är helt ny på iFokus och är defintivt inte kunnig när det gäller fåglar, och kommer därför med en fråga som jag hoppas att någon ska kunna ge ett svar på.

En vän till mig har fått en duva, en sk Archangel i sin trädgård där den nu varit i några dagar. Att det är en Archangel har jag kunnat konstatera efter att ha sökt runt och funnit duvor med detta utseende och färger.

Jag har förstått att detta är en domesticerad art och inte någon vilt levande. Används den som brevduva, eller som burfågel? Vad kan min vän göra? Vi antar ju att den kommit på villovägar. Det ser ju ut som om det sitter något under fjädrarna bakom huvudet i nacken. Är det ett "brev", eller vad det kan kallas för.


Anmäl
2016-07-31 09:35 #1 av: JohannaN

hum, jag skulle nog fånga in den och lagt ut en efterlysning på fågeln hos polisen och på olika duv och fågelforum på facebook mm. men utan bild för att se om någon saknar fågeln, den är inte jättevanlig bland burfågel ägare eller duvhållare och är det ett "brev"/"meddelande" på fågeln kan man ju alltid kolla det när man får tag i denGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2016-08-03 16:28 #2 av: Maleficum

"Tofsen" i nacken är bara så den rasen ser ut. Kan ni lyckas fånga den så  kolla om den har ring (ser ut som den har det på bilden) och se om det står något nummer eller liknande på den. Sen skulle jag ha kontaktat duvförening i närheten och se om de vet någon som saknar en duva (och om den har nummer vet vem som fött upp den). Vi har själv hjälpt en bortflugen brevduva en gång. Sen är det bra att se till att den får i sig mat. Att den är kvar i dins vän trädgård kan bero på att den är för svag för att flyga hem igen på egen hand. Sen tror jag att rasen heter gimpel (eller guldgimpel) på svenska.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.