Beteende och lek

Nymfparakit självskadebeteende, hjälp!

2016-06-05 23:03 #0 av: MariaMah

Hej, min systers 2-åriga nymfparakit har under en längre tid bitit sig själv på foten, samma fot gång på gång. I perioder lugnar han ner sig men ibland biter han den tills den blöder.

Vad kan man göra åt det, har någon några förslag?

Anmäl
2016-06-06 10:17 #1 av: JohannaN

Fågelkunnig veterinär är ett måste att ni går till för att reda ut det helaGlad undertiden kan jag då hjälpa till med att se över kosten för fågeln då kosten kan mycket väl vara orsaken. Så berätta så deltaljrikt om kosten som du bara kan så skall jag hjälpa till att ordna det hela med bra tips och vägledningGladHar nymfen någon kompis ?? får fågeln komma ut om dagarna ?? vad för sysselsättning får fågeln ?? hur stor är buren ?? Har fågeln någon fotring ??

Ta mer än gärna bild på foten så nära och så tydligt ni kan så skall jag hjälpa till att kolla på det helaGlad Många frågor här nu men precis samma frågor kan eventuellt komma att frågas hos veterinären.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2016-08-18 00:47 #2 av: MariaMah

Har inte sett ditt svar förrän nu!

Han är lite svår i maten, han äter inte så mycket mer än vanlig fröblandning till nymfparakiter och mineral-/vitaminstenar och äggula(?)- sånt där man köper i djuraffär för fågel(min syster har koll inte jag haha). 

Han har fått en kompis äntligen ett litet tag sen nu, och han flyger fritt i villan eller i min systers rum, buren är inte så jättestor(för en fågel men den är stor) men den brukar vara öppen större delen av dagen. 

Min lillasyster är jätteduktig och "tränar" och pysslar om pippin konstant så där lider han inte haha. Han får ny inredning i buren ca en gång i månaden och det är stor variation av leksaker.
Anmäl
2016-08-18 16:26 #3 av: JohannaN

okej, då har jag ett tips till er som jag nästan vågar garantera att han kommer att tycka om, det är det nyttiga fågelbrödet från Harrisons som tillverkar pellets, bara säg till så sätter jag in länk till digGladvar inte rädd för att prova olika saker till honom och se till att ha tålamod och ge inte upp med foderprövningarna är mitt tips då det finns en hel del i både grönsaker, frukt, bär mm. som kan gå hem i kräsna fågel-munnarSkämtar

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.