Allmänt

Råd

2016-05-22 14:00 #0 av: chaoscrime

Hej, bor i en studentkorridor i Uppsala och är så sugen på att dela mitt rum med en flygande vän. Saken är den bara att jag vill inte att ljudnivån ska vara alltför extrem och jag vill köpa en ung fågel av en seriös uppfödare. Har läst på och intresserat mig lite för bourkesparakiten. Någon som har erfarenhet av denna fågel och vill dela med sig? Finns det någon uppfödare av bourkes i södra sverige? Övriga/allmänna tips är såklart uppskattade de med:)

Anmäl
2016-05-23 18:26 #1 av: Irrevirr

Bourkesparakiter är fantastiska små fåglar med en mycket trivsam ljudnivå. De har ett vackert klingande och ganska tyst kvitter som bara hörs en stund på morgonen och på kvällen, i regel. 
En fågel, skriver du? Fåglar ska aldrig vara bara en, utan jag råder dig start att skaffa två stycken minst. Annars är det lite som att vi skulle leva helt ensamma utan mänsklig kontakt  med t ex en get som enda sällskap. Det kan låta trivsamt förvisso men de flesta skulle må väldigt dåligt i längden av att inte kunna kommunicera med en som förstår en. Särskilt när det är mot ens egen vilja. Vi kan ju välja att leva med en get men fågeln har inget val. 

Det finns flera uppfödare av bourkes i södra delarna av Sverige. Bland annat Jill. http://www.jillssplendidparakiter.se/

Visserligen lite högre upp i landet men jag länkar ändå http://www.kiasparakiter.se/246786434

Anmäl
2016-05-23 23:29 #2 av: JohannaN

Här kan du läsa mer om denna art som verkligen är helt fantastiskGlad
http://burfaglar.ifokus.se/articles/52dbf0bcce12c41476000a45-bourkes-parakiten

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.