Allmänt

Är du intresserad av fåglar?

2016-01-24 21:32 #0 av: Tarotstollan

Efter ha läst denna tråden började jag undra, hur pass intresserade är vi som har burfåglar av andra vilda fåglar?
Många av våra burfåglar är ju andras "vardagsfåglar" som de har utanför sina köksfönster.
Så bryr du dig om de vilda fåglarna? Matar du dem under vintern? Tittar du på dem? Fågelskådare eller annat?
http://svensknatur.ifokus.se/discussions/56a51fb38e0e746984000676-skriv-pa-mot-smafagelsmassaker?discussions-1

Själv tycker jag det är kul att titta på de vilda fåglarna genom fönstren. Allra roligast är ju kråkorna och skatorna, de är ju väldigt påhittiga och roliga i sitt sätt. Det är även roligt att se de små som kommer för att äta nu under vintern. Jag brukar varje vinter försöka se om det kommer några Domherrar, tyvärr har jag inte sett någon de senaste vintrarna.
Fågelintresset kan ju naturligtvis skilja oss åt om vi bor inne i en stad eller ute på landet, lite olika arter att se då.
Jag brukar lägga ut mat när det går, tyvärr är det förbjudet att mata fåglarna i vårat bostadsområde men det gör många ändå. En liten bit från husen!Skämtar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2016-01-24 22:39 #1 av: JohannaN

oja, nog bryr jag mig om dessa små vilda liv uteKramas har köpt en massa mat till dom små liven och matat dom under dom kallaste veckorna som varit och har dom utanför fönstret att titta på, även dom större arterna matar jag som många andra bara avskyrGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2016-01-25 16:40 #2 av: Snurrig

Dom är väldigt intressanta och om jag ser någon speciell fågel utomhus brukar jag stanna upp och titta. Även om jag flera gånger tänkt att jag borde mata dom så har det aldrig blivit av. Min farfar matar dom däremot året om, så när jag är där brukar jag sitta och studera fåglarna som kommer till fröautomaterna, talgbollarna och allt vad det är han hängt ut.

                 "The secret of happiness, you see, is not found in seeking more,
                                       but in developing the capacity to enjoy less."

Anmäl
2016-01-25 18:05 #3 av: Maleficum

Får tyvärr inte mata vildfåglar i mitt område (problem med råttor) annars hade jag gjort det, både jag och mina tamfåglar gillar att studera dem när de kommer in på altanen av nån anledning (de besökte ofta mina duvor när de bodde ute under somrarna). På landet brukar vi mata både stora och små fåglar (superbra sätt att bli av med både matrester och stödja trut populationen som tyvärr minskat de senaste åren).

Gillar djur av alla former så stannar gärna upp och studerar både fåglar, insekter, amfibier, däggdjur, fiskar, kräftdjur, nässeldjur (har jag missat någon grupp?) jag får syn på när jag är ute (och annats skoj man kan tänkas springa på under hundpromenaderna).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.