Hälsa och skötsel

risfåglar tillsammans med undulater

2015-12-19 11:57 #0 av: Snurrig

Hellu.
Jag har haft undulater i ett antal år nu, det var något av ett impulsköp (som jag inte ångrar), men mitt intresse ligger mer hos raknäbbade fåglar. Därför var tanken att jag skulle vänta (förhoppningsvis väldigt många år) tills mina fjun inte levde längre, för att sedan skaffa finkar och/eller duvor. Jag hittade efter ett tag risfåglarna, som man tydligen ska kunna ha tillsammans med undulater. Helt ärligt så har jag glömt bort det helt under en väldigt lång tid, men när jag var i djuraffären idag för att handla åt hundarna så såg jag att dom sålde risfåglar. Det är möjligt att jag inte kommer skaffa några, men jag har ändå lite frågor, då jag inte har någon direkt kunskap om dom.

Är det sant att man utan problem kan ha dom tillsammans med undulater? Visst sköts dom likadant? Dvs, äter likadan mat som undulater? Fungerar bra med samma typ av inredning i buren?

Hur fungerar dom sinsemellan, skulle man kunna ha ojämnt antal hanar och honor? tex en hona och tre hanar? eller endast fåglar av samma kön, t.ex fyra honor eller fyra hanar. Fungerar dom bäst i ett par, eller i större flockar?

Ni får gärna berätta om er egen erfarenhet av dom, eller om ni har några speciella tips. Vet ni några bra faktatexter så är det bara att länka.

                 "The secret of happiness, you see, is not found in seeking more,
                                       but in developing the capacity to enjoy less."

Anmäl
2015-12-19 20:47 #1 av: JohannaN

man kan ha risfåglar ihop med undulater bara voljären är stor nog för fåglarna så dom kan komma undan om dom behöver detGladnär det gäller deras temperament och hur vida dom funkar ihop könen emellan är jag lite sämre på, bra du tog upp detta, kommer bli en artikel om risfåglar framöverTummen upp

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2015-12-20 14:33 #2 av: Snurrig

Åkte och köpte dom, det är förmodligen två honor och två hanar. Nu har dom visserligen bara bott här i några timmar, men dom verkar redan vara hemmastadda i buren. Det tog betydligt längre tid för undulaterna att känna sig hemma när jag precis hade köpt dom. Dom har redan ätit broccoli också, vilket jag blev så oerhört glad över. Mina undulater är väldigt kräsna, så jag hoppas att dom kan titta när risfåglarna äter och på så sätt våga smaka mer nya saker. Dom trängdes tre stycken vid en och samma skål när dom åt också (utan att bråka), vilket undulaterna sällan gör.

Det är en massa liv i buren, vilket är jättemysigt.

                 "The secret of happiness, you see, is not found in seeking more,
                                       but in developing the capacity to enjoy less."

Anmäl
2015-12-20 14:41 #3 av: JohannaN

så fina dom är, ja då får vi hoppas att dom kan lära kräsna små undulatdun att äta mer nyttigtTummen uppGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.