Köpes, säljes, omplaceras

Geopelia cuneata / Tourterelle diamant

2015-11-25 21:28 #0 av: johan.e.g.stahl@gmail.com

Hej! Bodde nyligen på ett franskt hotel som hade burfåglar i köket. Underbart! Enligt hoteldirektören var det Tourterelle diamant, inga duvor alltså utan små kritvita toutereller. Albino? Vet ej. De var förtjusande och så inte så mycket. En gång i kvarten kom ett ytterst försiktigt litet ho-ande. Var får jag tag i dessa juveler?

Anmäl
2015-11-25 21:32 #1 av: Zpookey

Burfåglar i ett franskt kök?
Kan aldrig sluta bra Förskräckt

Anmäl
2015-11-25 23:35 #2 av: JohannaN

vet faktiskt inte om denna art finns i Sverige men kan ta reda på det åt dig om du vill, men kan vara väldigt svårt tror jagGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2015-11-25 23:46 #3 av: Maleficum

Om du fått rätt namn på dem så är det små diamantduvor du vill ha :) finns i lite olika färger men i Sverige är det nog lättast att få tag på viltfärgade. Har själv kikat en del på dessa pärlor nu när jag letar ny fågelart! Såg en jättefin beigefärgad på XL Zoo i Stockholm när jag var där och köpte räkor (dock är jag själv emot att köpa fåglar och smådjur i djuraffär annars hade den nog fått följa med hem).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl
2015-12-02 22:53 #4 av: johan.e.g.stahl@gmail.com

Hehe, nä de lever på lånad tid... Men det är inte mycket till måltid en sådan där liten en, något större än en fink...
Nåväl, ja jag är lite osäker på det vetenskapliga namnet. De var helt vita. Och hade inte så stora röda ringar runt ögonen som jag sett vissa har. De såg ut som världens sötaste små minifåglar. Som en en sexig duva fast mindre. Inte en stor och töntig ringduva... Fattar ni? Jag måste ha denna art. Jag har aldrig funderat på burfågel hemma en nu är jag heeelt såld och övertygad. Vill inte ha beige eller viltgrå, endast vita.

Anmäl
2015-12-03 07:56 #5 av: Hildgrim

Det är mycket väl diamantduvor, Geopelia cuneate, du såg. En väldigt vanlig liten duvart som finns i flera färger. Det verkar bara finnas en som är helt vit som kallas snow white. Den verkar ovanlig så har svårt att tro stt du ska hitta den i Sverige. Du får nog kika utomlands i så fall. Men ljusa diamantduvor lär du kunna hitta här iaf.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.