OT - Off Topic

Tam vild fågel?

2015-10-08 21:30 #0 av: [Froggiii]

Hejsan! Jag vet att detta är ett forum för burfåglar men jag visste helt ärligt inte vart jag skulle skriva det här inlägget och det här forumet verkade som det bästa.

Idag hittade min pappa en kungsfågel som satt och tryckte vid vårt garage, han verkade väldigt utmattad så pappa valde att försöka fånga honom för att se om han var skadad. Han är väldigt tam så det gick hur lätt som helst att få han upp på fingret och in. Jag gick till veterinären för att rådfråga och dom sa att han kan vara i chock och det är därför han är så tam. Men att vi skulle sätta han i en fågelbur och låta han vila tills i morgon. 

Det går hur lätt som helst att få upp han på fingret efter att han vilat hela dagen, men så fort vi satte honom i buren blev han stressad och försökte ta sig ut. Vilket han lyckades med, han klämde sig ut genom gallren.. Vi vet inte riktigt hur vi ska göra eftersom han verkar vara för tam för att vara en vild fågel och vi är rädda för att några andra haft han som burfågel innan.. Men då borde han ju egentligen vara van vid att vara i bur.. Vi får ju vänta och se hur han beter sig i morgon, hoppas han inte är lika tam eftersom då är han verkligen en vild fågel och han kommer klara sig ute. Men om han fortfarande är lika tam är ju chansen stor att han inte kommer klara sig.. Åh vad ska vi göra? Någon som har något tips eller så? Jätte tacksam för svar!! Vi försöker verkligen bara göra det som är bäst för den lilla söta fågeln!

Anmäl
2015-10-08 23:24 #1 av: JohannaN

Då skall vi se, det är helt okej att skriva här om detta ämneGladni får helt enkelt kolla i morgon hur fågeln är och tala med veterinären igen och se vad dom tycker för en vild fågel skall inte vara tam och också vilja komma undan mänsklig kontakt så vi får helt enkelt se hur morgondagen lyder och också vad veterinären tycker om vad ni bör göra i så fallGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2015-10-12 10:59 #2 av: Asasofia

Hej! Ring genast till ett viltfågelcenter där de är experter på att rehabilitera vilda fåglar, och fråga om råd eller lämna in fågeln hos dem.
Var bor du? Kolla t ex här;
http://www.kfv-riks.se
Det är olagligt att hålla in vild fågel om man inte har tillstånd. Bra att ni vill göra det bästa för fågeln!

Anmäl
2015-10-12 18:36 #3 av: [Froggiii]

Tack så jätte mycket för era svar! Tyvärr så hade den lilla stackars fågeln somnat in över natten, den måste ha fått någon inre skada om den kanske flugit in någon stans eller något, antagligen därför den var så tam enligt våran veterinär. 

#2 Oj jag hoppas verkligen inte det räknas som olagligt om man tar in en skadad fågel för att hjälpa den? 

Anmäl
2015-10-12 20:58 #4 av: Rumblebee

#3 hittar man ett skadat djur så fr man bara hålla det under 48 timmar och under denna tid så är det menat att man ska söka efter någon som är kvalificerad att ta hand om vilda djur

Anmäl
2015-10-12 22:47 #5 av: [Froggiii]

#4 Ja okej tack så mycket :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.