OT - Off Topic

Fågellös

2015-10-04 21:57 #0 av: Maleficum

För första gången på nästan 20 år är jag helt utan fågel i hemmet. Känns så otroligt tyst och konstigt trots de andra djuren :( Min sista duva gick bort för två dagar sedan. Jag som väntade hem en ny bur att ha ute på altanen så han kunde njuta när det var bra väder.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra på fågelfronten, saknar det så mycket men samtidigt händer det så mycket annat just nu och har de andra djuren att tänka på så vet inte om det är lämpligt att börja på nytt och ens vad för art av fågel. Älskade verkligen skrattduvorna men saknar så otroligt mycket finkarna (som jag börja min fågelkarriär med) men har alltid varit lite sugen på friserade kanariefåglar eller skaffa vaktlar igen.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2015-10-05 22:17 #1 av: JohannaN

hum, förstår att det är tomt för dig och inte roligt att din duva gick bort så här kommer kramar från mig till dig Kramas vaktlar och kanariefåglar kan man ju ha ihop om man vill och är ju trevliga fågelarter båda sorterna så det är ju i så fall hur du känner och tänker i det helaGladfinkar är ju mindre och kanske lite lättare att ha hand om än större arter men som sagt är det ju hur du känner i det hela och hur orken är hos digGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2015-10-06 11:45 #2 av: Maleficum

Har haft riktig otur med mina fåglar senaste tiden tyvärr :(

Zebrafinkar var mina första fåglar, därefter hade jag dvärgvaktlar. Hade några kanariefåglar också varav en var tam och en var en sångkanarie (dock blev det för jobbigt för han var aldrig tyst och det var riktigt höga gälla ljud som inte är mysigt vid migrän). Hade vaktlar ett tag samtidigt som kanarierna och även samtidigt som undulaterna :) dock är inte undulater heller nåt alternativ då deras tjattrande gav mer problem med migränen också :( men min särbos mamma hade gouldsamadiner och dem hade verkligen tyst trevligt kvitter och finns i massa spännande färger så dem är jag lite sugen på också (älskar ju färggenetik).

Men ska väl få hem buren som var planerad och fundera ordentligt och inte skynda in i något och först se om resten av livet lugnar ner sig så det finns ordentlig tid (har ju trots allt en blind kanin, en inneboende hund (just nu även föräldrarnas hund för några dagar) och fyra akvarium att ta hand om.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2015-10-06 21:39 #3 av: JohannaN

hum, okej, då förstår jag, inte lätt det därVilar huvudet i handenmen om det gäller höga ljud och konstanta kvitter och olika arter har jag tips på en art som inte låter knappt något nämligen Katarina parakiterna, dom är fullständigt ljuvliga och låter enbart då och då där emellan ett lugnt kutter ljud likt ett marsvin så bara ett tips på annan och ny och annorlunda artGlad 

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2015-10-06 22:27 #4 av: Maleficum

oh, dem är så söta =D dock har jag en liten förkärlek för raknäbbade fåglar snarare än gojjor men var sugen på dem för ett antal år sedan.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2015-10-15 16:35 #5 av: Irrevirr

Gouldsamadiner, ringastrilder och st helenaastrilder. Hjärta
Papegojamadiner är oerhört trevliga också.

Anmäl
2015-10-16 13:07 #6 av: MiSSeFuN

Skulle jag skaffa raknäbbar skulle jag skaffa risfåglar <3

Anmäl
2015-10-16 15:15 #7 av: Maleficum

Vet inte varför jag aldrig riktigt fastnat för risfåglar men det kan ju vara värt att kika lite extra på dem igen.

Annars har zebrafinkar alltid varit en favorit men så var det ju mina allra första fåglar jag hade också.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2015-10-16 16:10 #8 av: kiwo

Åh, om jag hade plats (vilket jag snart kommer få) skulle jag vilja ha en beo/mayna stare! Så söta, och beostaren är den ända raknäbbade fågeln som kan härma tal.
Är dock inte alls insatt hur de är i sättet eller vad de kräver...

Anmäl
2015-10-16 21:17 #9 av: Maleficum

Beostare har varit en dröm sen jag börja med fåglar men efter att ha pratat med en uppfödare av balistare (så otroligt vackra) om beostarar och starar så är jag inte lika sugen längre =P de är ju främst fruktätare och skräpar ner därefter ofta med löst väldigt luktande bajs (vet inte om det är bättre med pellets som det ju finns numera till dem) och de kräver mycket utrymme då de är rätt aktiva. Men de är häftigt duktiga på härma! Vet en dvärg beo som bodde i en blomsteraffär som härma bla spolande vatten.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2015-10-18 17:09 #10 av: Maleficum

Nu har jag iallafall fått hem den stora buren jag skulle haft till duvan på altanen men den måste tvättas ordentligt. Men är bra för det är en smågallrig bur så alla former av småfåglar går att införskaffa till den.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2015-10-19 12:42 #11 av: Fridafj

Måsfinkar verkar vara himla trevliga! Jag har inte haft några själv men jag var inne på att skaffa finkar för ett tag sedan (avvaktar fortfarande då jag pendlar 3 gånger om året och det kanske är lite svårt med den sortens fåglar), och föll verkligen pladask för dem då jag tycker de har ett lite mysigare läte än zebrafinkar. :) Men allt beror ju på vilken smak man har, förstås! Jag hoppas att du snart får fågelsällskap igen! Beklagar om duvan, duvor är verkligen den mest underbara fågeln <3 

Anmäl
2015-10-19 18:42 #12 av: Maleficum

#11 Hur menar du att det skulle vara svårt med den sortens fåglar? Att ta med sig eller? Alla fåglar jag haft genom åren har alltid följt med oss till landet (ca 50 mils bilresa) minst 2 gånger om året utan problem.

Måsfinkar vet jag att jag kika på när jag skulle börja med fåglar men sen fastna jag för zebrafinkar istället.

Så klart är det ju ovanliga varianter jag fastnat mest för! De kandidater högst upp på önskelistan just nu är pingvintecknade zebrafinkar, blåryggad svarthuvad lilabröstad gouldsamadin, och som sagt friserad kanariefågel helst paristrumpetare men nordholländare är ett alternativ (och lättare att få tag på tror jag för har sett en del annonser på blocket med såna på senaste tid).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2015-12-17 11:08 #13 av: Fridafj

#12 Jag vet att det nu har gått väääldigt lång tid sedan du skrev detta, förlåt! :P Ja precis, jag menade själva det praktiska med att fånga in fåglar till transportburen om de inte är handtama, vilket kanske är vanligare med finkar än till exempel större parakiter (men finns såklart finkar också som är vana vid hantering!) Nu har jag förvisso inte haft finkar själv och testat, utan det var bara en fundering jag hade :) Men det är bra när pendling funkar, jag pendlar Uppsala-Skåne på tåg med duvorna och det funkar finfint! 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.