parakiter

Lära undulat tala

2015-09-13 14:40 #0 av: LovaGrande

Hej har två undulater och dem kan jag inte lära att prata eftersom de är två, men jag har alltid varit intresserad av engelska undulater och så kanske skulle skaffa en sån också och försöka lära att prata. Men då har jag en fråga. Är det lättare att lära en vanlig undulat att prata? Är det omöjligt att lära en engelsk eller är ungefär lika hos dem båda? Skulle bli så glad för svar <3

Anmäl
2015-09-13 17:06 #1 av: kiwo

För det första ska man ALDRIG skaffa en fågel för man vill att den ska prata. För med största sanorlikhet kommer inte undulaten börja prata, det är väldigt ovanligt och kräver framför allt mycket tålamod. Faktiskt väldigt själviskt att köpa en till endast för att du vill att den ska prata. Om den inte börjar göra det då?
Men sen så händer det ju självklart att vissa individer lär sig. Köp ingen engelsk undulat om det endast är för den anledningen. Om du ändå gör det, köp två.

Anmäl
2015-09-13 17:11 #2 av: LovaGrande

Jag köper inte fågeln bara för att den ska prata. Jag älskar undulater, men det skulle också vara coolt att lära den prata och jag vet att alla inte kan lära sig prata. Jag bara undrade. Herregud, det går verkligen inte att ställa en fråga utan att folk ska kommentera dumma saker. Jag bryr mig om fågeln men det skulle också vara ett + om den kunde prata.

Anmäl
2015-09-13 19:01 #3 av: kiwo

Såklart det går att ställa en fråga men med vad jag läste i först inlägget fick jag känslan att du ville köpa en till endast för att den skulle lära sig prata.

Dum skulle jag nog inte säga men ganska uppriktigt. För det finns folk som köper fåglar endast för att de ska prata. Och när de inte gör det så blir de besvikna och gör sig av med dem. Det om något gör mig förbannad, kolla på blocket hur många undulater det finns!
Men nu när det inte är fallet önskar jag dig lycka till!

Anmäl
2015-09-13 21:30 #4 av: Maleficum

Jag hade en undulat som lärde sig prata men inte av mig utan han härmade enbart min brorsas papegoja (han var superförtjust i gojan) som kan säga en del saker så om de lär sig och varför är helt individuellt och de kan börja prata även om de har kompisar det är bara att dem verkligen måste tycka om en ordentligt för att vilja härma.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2015-09-14 06:53 #5 av: LovaGrande

Tack för hjälpen! 😃

Anmäl
2015-09-14 14:14 #6 av: JohannaN

kan också berätta att undulater i flock sällan lär sig tala, det är nästan enbart ensamlevande undulater som lär sig tala och då för att dom söker respons från något/någon då undulater är mycket sociala och flocklevande fåglarGlad
Har dom ingen som talar sitt språk så väljer dom ett annat substitut men det är lite som om vi enbart skulle få tala med en elefant i resten av vårat liv alltså ett ensamt och tyst liv utan svar från någon som förstår det som sägs eller kan få ett förstående svar tillbakaGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl