Allmänt

Ara

2015-07-08 23:07 #0 av: Moxoxen

Hur länge kan man lämna en ara papegoja ensam per dag. Jag jobbar oftast mellan 6-3 om dagarna och är hemma resten av dagen och är ledig på helgen. Jag har tänk att använda mitt sovrum som ett rum för papegojan oxå med många pinnar och ställningar att sitta på och även massor av leksaker. Skulle man kunna lämna en ensam ca 7-8 timmar per dag om man lägger massor av tid med den på morgon och kväll/eftermiddag? Är det någon skillnad i beteende på olika sorters aror?

Anmäl
2015-07-08 23:56 #1 av: JohannaN

tyvärr måste du ha två aror i så fallGlad lagen säger att om du inte kan vara med fågeln dynget runt så måste den ha en kompisGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2015-07-09 11:11 #2 av: Ixectrona

Jag bryr mig inte om vad lagarna säger, men oavsett så är det inte snällt att ha någon papegoja ensam så länge. De är flockdjur som aldrig är ensamma om de får välja.

Så ja, skaffa två eller ingen alls då. Glad

Anmäl
2015-08-18 20:38 #3 av: Tarotstollan

Hittade denna länken tycker det var både upplysande,hemsk och roligt om hur det är att ha papegojor och det gäller nog de flesta arter.
http://www.haningegojor.se/gojkop.htm

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.