Hönsfåglar

Frågor om Vaktlar

2014-05-19 18:36 #0 av: dragonstar

Hej

Jag undrar hur det är att ha vaktlar?

Bor i en lägenhet med liten balkong och undrar om dom kan bo på liten yta ute året om? Och hur funkar dom att ha inomhus?


Tror tyvvär inte de kan bli några, men vore superkul.

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2014-05-21 20:00 #1 av: [CruellaDeVil]

Det beror helt på vilka vaktlar du tänker på. Kinesiska dvärgvaktlar bör bo inomhus men kan vistas ute på sommaren. Jättemysiga små fåglar, man kan äta äggen och ha dem på botten i buren om man har andra mindre fåglar som inte är elaka med dem. 

Anmäl
2014-05-23 02:16 #2 av: dragonstar

Eftersom att de är så litet både inne och på balkonene blir de såfal dvärgar, då ett par antingen hon och hane eller 2 honor.


To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2014-05-23 10:33 #3 av: JohannaN

kan berätta att dom är otroligt lättskötta och otroligt charmiga dessa små dvärgar och så länge man läst på ordentligt om foderbiten och annat är dessa dom perfekta burfåglarna enligt mig att haGlad själv saknar jag mina små liv otroligt mycket men som läget är nu kan jag inte ha vaktlar tyvärrVilar huvudet i handen

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2017-06-30 13:10 #4 av: Iska

Jag ska köpa vaktlar. Har aldrig haft vaktlar förut, men läser på allt jag kommer över. Det jag inte riktigt får grepp om, är vad de ska äta. Finns det "vaktelfoder" att köpa? Någon som kan lämna information? Tack på förhand.

Anmäl
2017-06-30 16:52 #5 av: JohannaN

Vaktlar behöver högre proteinhalt i sin matGlad
Dom kan äta frön som är för burfåglar, gärna av olika och varierad sort. Är det mindre vaktlar så är dom mindre frösorterna att föredra, du kan ge både blötlagda och groddade frön till dom. Pellets för burfåglar kan ges till dom. Fint hackade grönsaker, bär, frukt så som äpple, larver för höns, mask (klippes i mindre delar) mjölmask, myror, insektsfoder, Torkade insekter, äggfoder, uppblött hund-torrfoder som smulas sönder. Även kokt ägg och annat gott, vallmofrön är en delikatess för vaktlar. Ungefär samma som för burfåglarna om än lite annorlunda men listan över ätbart gäller också för vaktlar här på sidanGlad

Allt gott som man kan hitta ute i naturen så som  Frögräs, Gräs, Groblad (samt stängerna), Hallonblad, kirskål, Klöver (både röd och vit) , Maskrosblad (samt blomma, frön), Mjölkört, Morotsblast, skott från gran, Smultronblad, Tistel (både torkad och färsk), Torkad brännässla, havre, korn och vetegräs vinbärsblad och Våtarv. Bra att klippa ner det i mindre bitar till dom.

Även ätbara blommor kan dom äta och då att man klipper i lagom storlek.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2017-06-30 18:34 #6 av: Maleficum

En del tillverkare som tillverkar hönsfoder har ibland även speciellt foder för vaktlar (vet även att versele-laga ska ha något speciellt vaktelfoder men aldrig sett det säljas i butik i Sverige men tar de in andra versele-laga produkter brukar de kunna beställa hem annat åt en också).

När jag hade kinesiska dvärgvaktlar förut så åt de gärna mjölmask och även flugor om man fånga dem.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl