Övriga fågelarter

Skaffa duvor..?

2014-04-18 11:27 #0 av: Kaninhoppare

Jag har funderat på det här med fågel ett tag nu och har försökt leta mig fram till arter som inte är alltför krävande. Har börjat kolla på duvor av olika slag. Skrattduvor verkar väldigt tama och goa, men skulle helst vilja ha en större art. 

Finns det någon duva som lämpar sig bra inomhus och som inte luktar... hönshus? 

Blir dem tama och kan flyga utomhus?

Hur är bajset? Löst och kladdigt eller torrt som är enkelt att torka bort? 

Finns det några sjukdomar som man behöver vara orolig för?


Tacksam för svar! :)

Medarbetare på Jättekanin

Anmäl
2014-04-19 10:41 #1 av: JohannaN

Det finns diamantduvor som är väldigt små i sin storlek och som lämpar sig till inomhusfågel så här ser dom utGlad
http://www.prydnadsfjaderfa.se/bilder/duvor/diamantduva-hona.JPG

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2014-04-19 13:48 #2 av: Fridafj

Jag håller med kramisen, det finns ju många duvor som är större än skrattduvor men de lämpar sig alla utomhus, brevduvor för att de måste flyga väldigt mycket varje dag, och exotiska duvor (ex grönvingade, australiska tofsduvor etc) har jag aldrig hört talas om att någon håller inne, jag har ingen aning om det funkar över huvud taget. Utställningsduvor (tamduvor) behöver ju förvisso inte flyga så mycket men de är ganska stora och tar mycket plats, men jag vet inte, det kanske finns någon som har lyckats ha dem inne, några enstaka. :) 


Annars är det som sagt diamanter eller skrattduvor inomhus, alternativt alla andra duvor som finns (tamduvor, eller exotiska duvor) utomhus. Duvor luktar enligt mig inte alls mycket, snarare tvärt om, och deras bajs är väldigt enkelt att plocka upp (torrt). 


Diamantduvor är mindre och lite svårare att göra tama än skrattduvor, tamduvor är ganska enkla att göra tama, och exotiska duvor har jag ingen aning om, men allting beror väl på hur mycket man håller på med dem och så, precis som alla andra fåglar. De är ju mycket lättare att göra tama när de är ungar. :)


De enda duvorna man kan släppa utomhus och som kommer tillbaks till slaget av sig själv är brevduvor (tamduvor) - alla andra funkar som alla andra fåglar, dvs om de är väldigt tama och stora nog (ex. diamantduvor är alldeles för små) kan man ha dem i sele, alternativt lära dem att komma på inkallning om man vågar det och ha dem lösa, men då måste man vara medveten om de risker som finns - de hittar inte tillbaks om de skulle bli skrämda av något, och de överlever inte i det vilda, etc.  


Jag rekommenderar varmt skrattduvor om man vill ha en som du säger väldigt gosig fågel, eller utställningsduvor i en voljär/duvslag utomhus om man vill ha lite större men också vääldigt trevliga fåglar. Diamantduvor är underbart vackra och trevliga om man vill ha undulat-storleken. :) 

Anmäl
2014-05-24 11:57 #3 av: emish

Skrattduvor är väldigt mysiga fåglar, rekommenderar dem starkt, har själv 3 stycken :)

Anmäl
2014-05-28 19:56 #4 av: [Emma--]

Skrattduvor är supercharmiga. Nu har jag inte övat och hanterat dom i försök att mysa, men dom är ju mer eller mindre automatiskt tama. Glad

Medarbetare på devon rex ifokus & katter ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.