2014-02-23 22:25 #0 av: JohannaN

Jag vill dela med mig av lite info jag fann på en sida som jag tycker är väldigt intressant och som visar att Anna-Carins egenblandade fröblandning på undulatshopen är den bästa då den innehåller kanariefrön som är ett proteinrikt frö :)


På denna sidan var det jag fann infon men man får skrolla lite och det skall gå att översätta men är inte säker :) läs och njut här nedan men också av artikeln :) http://betterwords.typepad.com/birdvice/2009/01/budgie-nutrition.html

 

"I min praktik är det största problemet som vi ser hos undulater är fetma", säger Nemitz. "Jag har en hel del undulater på diet just nu. Det har gjorts studier som visar att undulater faktiskt behöver en viss nivå av protein i kosten som berättar för deras hjärna att det är dags att sluta äta. Om de går på en proteinfattig kost kommer de överäta kalorier och tendera att bli överviktiga. 

Om fågeln är bara på ett frö diet, kommer de flesta undulater vara överviktiga vid fem års ålder eller sex. Målet är ungefär 11 till 13 procent protein i sin kost, och den genomsnittliga utsädet är bara sju procent, och det är därför med tiden de får brister, äter mer, och konsumerar för många kalorier. Vi erbjuder äggröra, baljväxter som linser och bönor och vissa av dem kan ha små bitar av kyckling. Jag rekommenderar inte rött kött för fåglar. Äggröra är mitt signum eftersom det är en bra proteinkälla. Några av pellets företag använder ägg också. Det fanns en översyn som gjordes under 1998 med forskning på all fågel näring. De sista tio åren kom dom fram till att fåglarna kan ha svårare att smälta sojabönor jämfört med andra proteinkällor. Det är bara en artikel, men som jag gärna strävar efter "


Jag fortsätter skriva här ;)

summan av kardemumman är ge fröblandningar som innehåller mycket kanariefrön då dessa innehåller mycket protein hela 16,5 % för att vara exakt och detta är också ett gräsfrö så närmare gräsfrö kan man inte komma, se också till att det finns många olika sorters frön av andra frön i blandningarna. Uteslut solrosfrön, safflor, frukt och ge inte för mycket majs till fåglarna som också är sockerrikt och som omvandlas till fett.

Ge i stället av örter, grönsaker och bär men glöm inte att ge av olika sorters skott, groddar och blötlagda frön som är mer naturligt för dom än allt annat vi ger dom. ville bara dela med mig och alla gör såklart som dom vill men detta är ett tips från mig till er :)