Övriga fågelarter

Röd duva

2014-01-31 14:06 #0 av: fallon

Någon som vet vad den kan heta: en röd duva med gröna vingar, ser ut som en brevduva i typen. Jag ska eventuellt köpa ett par, men säljaren visste inte vad arten heter och jag vill inte riskera att det är en listad art.

Anmäl
2014-01-31 16:33 #1 av: Fridafj

Är det en exotisk duva? Jag blir lite förvirrad när du nämner att den ser ut som en brevduva i typen, det kanske är storlek och form som avses? Om det är en exotisk, kan det vara grönvingad duva/smaragdduva? Den är väldigt vanlig i varje fall, när det gäller exotiska duvor - den uppfattningen har jag fått, men jag skulle säga att den är mer rund i formen och har rätt speciellt huvud men den är ju mer lik brevduvor i storlek än andra i alla fall :)

Är inte så haj på det här med duvarter själv dock, känner bara till en bråkdel av allt som finns att veta.

Anmäl
2014-01-31 17:17 #2 av: fallon

Tack för svar! Efter att googlat som en idiot (lämpligt sätt att tillbringa en ledig dag..) så hittade jag den. Det är en domesticerad art som kallas Gimpel eller Archangel på engelska. Mycket vacker och alltså inte vild. Skönt!

Anmäl
2014-01-31 17:37 #3 av: JohannaN

här är en bild på den fina duvanGlad verkligen urfinGlad härligt att du fann svaretGlad 


tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2014-01-31 17:42 #4 av: Fridafj

Haha det var mitt andra förslag men då du nämnde listad också så tänkte jag att exotiska var troligare. De är verkligen extremt vackra, och de finns ju i t.ex. gul/svart, gul/grå etc också om jag inte misstar mig. Du får gärna fota dem när du har chansen! Jag vill också ha såna när jag har plats! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.