Finkar

Fånga finkar i voljär

2014-01-11 19:40 #0 av: Fridafj

Hej! 

Jag har inga finkar just nu men det kommer antagligen att bli aktuellt, så jag tänkte höra med er hur ni gör då ni ur voljär måste fånga in otama finkfåglar? Har läst både om att mörklägga och så klart sett håv, men håv tror jag inte att jag kommer klara av att använda, har ingen erfarenhet av det och det hade känns som om jag hade kunnat skada/stressa upp dem alltför mycket. 

Så, om man exempelvis ska fånga in i dem en transportbur, då jag nämligen kommer att pendla hem över sommarlovet och sedan tillbaks till Uppsala igen för skola - jag har sett en del som i voljärer/utomhus har små gallerburar som står öppna hela tiden, och i denna utfodras fåglarna varje gång de får mat så att de lär sig att den inte är farlig, och sen när man väl ska fånga in dem någon enstaka gång är det bara att ge dem mat och sen stänga buren försiktigt när de gått in. Tycker att den verkar fungera, någon som använder sig av den metoden? 

Tacksam för svar! Små liv som fladdrar omkring kan bli extremt frustrerande att fånga. Funderar på att skaffa måsfink, om det skulle vara av betydelse. Kanarier var lite väl högljudda i detta boendet tyckte jag. :)

Anmäl
2014-01-13 22:38 #1 av: JohannaN

jag har alltid en håv då det är det bästa :) men jag har en håv med större omfång så gör det det hela mycket lättare att fånga och gör man det lugnt och metodiskt så brukar det inte vara några problem inte ens i större voljärer :)

det var mitt tips :)

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2014-01-15 17:22 #2 av: Fridafj

Tack! Jag får se hur jag gör helt enkelt, man kan ju ha en liten bur om det fungerar i voljären med maten ändå, t.ex. för att hålla duvornas och finkarnas matskålar på olika ställen eller bara för estetiken och om det inte funkar på det sättet så kan den ju få kvar om de trivs med den, eller så tar man bort den, och så testar jag med håv :) 

Anmäl
2014-01-15 17:23 #3 av: JohannaN

ja, men precis alla sätt är bra utom dom dåligaGladSkämtar

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.