Allmänt

En till fågel - tips tack!

2014-01-04 22:40 #0 av: Sofia1988

Hej!
Jag har en nymfparakit (hane) på 10 år. Han har levt själv hela livet men har fått mycket uppmärksamhet och stimulans. Han är glad och vid god hälsa. Nu har jag funderingar på att skaffa en kompis till honom. Vad bör jag tänka på då? Som jag har förstått det så bör jag hålla mig till en artfrände , stämmer det? Jag är dock sugen på en grå jako men förstår att det kan bli svårt., och att det kanske får bli i ett senare skede. Jag har även läst på en del om att karantän och två burar under den första tiden är ett måste. Är det något mer jag bör tänka på? Jag undrar även vad som är att föredra när det kommer till ålder och kön på min fågels nya vän? Och till sist, önskar jag gärna tips på uppfödare i mellersta Sverige och då gärna i Sörmland. Tack!

Anmäl
2014-01-05 10:53 #1 av: JohannaN

Hej :)

just nymfer kan ju vara lite si så där med fågelkompisar om dom levt hela livet ensam så det gäller att fundera på detta så att det blir bra för dom båda. hoppas du kan få bättre svar från någon som har nymfer så det blir rätt för dig och din herreGlad

vet ju inte exakt hur nära du vill att dom skall befinna sig men här på blocket finns nymfparakituppfödareGlad
http://www.blocket.se/stockholm/Nymfparakit_ungar_51291780.htm?ca=16&w=3

och här finns i Flen:
http://www.blocket.se/sodermanland/Dvargpapegoja_ungar_Nymfparakit_ungar_50466236.htm?ca=16&w=3&last=1

lite från migGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2014-01-05 14:50 #2 av: kulanturbo

Hej!
Grå jako är härliga fåglar. Vi har tre. Vi har även fyra nymfer. Nymfer nu bor med undulater nu i ett stort fågel rum. Men den ena nymf honan är lite kompis med vår yngsta jako kille. Dock skulle jag inte våga ha dem ihop då jako är så mycket större och starkare. Alla våra nymfer har ju varit par sen de var unga så jag har ingen erfarenhet hur en 10 åring skulle gilla det.
Ja man ska ha fåglar i karantän första tiden så den nya inte bär på någon smitta. Vi brukar hälsokolla våra nya hos vår fågel specialist veterinär. Fåglar visar oftast inte att de är sjuka förrän de är väldigt sjuka. En hälsokontroll kostar inte mycket.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.