Allmänt

Lite frågor om fåglar

2013-10-03 17:18 #0 av: dragonstar

Hej

jag har innan haft undulater, nymfparakit och meyers.

Nu har jag 2 vilda innomhuskatter.

Har funderat innan på att skaffa fåglar men vill då inte köpa några från affär utan då ta hand om fåglar som behöver hjälp.


Nu undrar jag hur många fåglar jag ka nha i en större bur.  beror ju på buren men ni kanske kan visa era burar och berätta hur många som bor där i.

Hur är det att blanda raser alltså tex nymf, unulat, kanarie, zebra, dvärg mm

Tänkte då att jag skulle ta fåglar som bor ensamma de som vandrar mellan hem och hem utan att någon bryr sig.

Pågrun av katterna kommer de inte lätt kunna flyga fritt men de får bo i en stor bur med naturpinnar,  mat, Bad och allt de kan behöva.

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2013-10-03 17:58 #1 av: Ädis

Dom dödar, stressar, terroriserar varandra, man kan inte blanda hur som helst. Nymf+kakariki går bra men behöver större yta en L80-s minimum, många mat och vattenskålar. Alla nya fågel skall dessutom sättas i karantän, annars alla kan bli sjuka. 

 Dom kan bli stressade från katter, så hur man vänjer fåglar att katter finns och hur man lär katten att låta bli fåglarna, er en annan fråga.  Dubbelgaller kan inte skada heller. 

Anmäl
2013-10-05 10:30 #2 av: MimmiH


Om de aldrig får flyga fritt måste de ha en stor voljär som ger dem möjlighet att flyga, annars får du skippa planerna på fåglar. Nätet ska vara dubbelt så att katterna inte kan skada fåglarna när de klättrar på gallret.

Som ovanstående skrev så är det bara vissa arter man kan ha tillsammans,

Anmäl
2013-10-05 12:25 #3 av: dragonstar

Ja jag misstänkte det..  känner mig lite dumm som frågade en så självklar råga men ville vara på den säkra sidan att det inte går..

Känner att jag vill hjälpa men det är svårt att göra det rätt när ma nbor i en liten lägehnhet som student..

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2013-10-05 22:11 #4 av: MimmiH

Ingen dum fråga alls - bra att du frågade.

Anmäl
2013-10-05 22:41 #5 av: dragonstar

Är de några av dessa fåglar som kalarar sig bra i en stor bur utan att komma ut varje vecka och flyga? Tänkte på Zebrafinkar som man ofta ser i så burar hoppandes från pinne till pinne.


To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2013-10-06 13:19 #6 av: JohannaN

om du har en rejäl voljär med stora mått som t ex burens längd minst 160 cm, höjd minst 100 cm, (exempel: bredd minst 90 cm) gärna större så kan du ha två till fyra zebrafinkar utan att behöva ha dom flygandes lösa men alla fåglar bör få flyga frittGlad viktig också att du gör buren säker nertill på buren så inte katterna kan komma åt dom till det kan du använda dig av pvc-skivor som stänkskydd och som kattskydd, det är det bästa och billigaste alternativet och kostar inte så mycket för inköpGlad att göra din voljär är bättre än att köpa en bur då kan du få det precis så som du vill ha detGlad
på denna sidan kan du specialbeställa voljärer men dom är lite dyrar i inköp men super bra: http://www.flexipet.se/faglar

tänk också på att katter kan stressa fåglarna så dom måste ha någonstans i voljären där dom kan känna sig säkraGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl