Papegojor

Amazon

2013-09-22 13:33 #0 av: [soffan :>]

Hej :D jag e super glad för nu ska jag snart få hem en mjölnaramazon.

Men jag undrar lite hur brukar ni göra när ni får hem en ny pippi? Alltså brukar ni ta ur den direkt ur transportburen och in i sin bur som den ska vara i. eller brukar ni ta ut den i rummet och ge den lite godis eller nått sånt? :) 


Anmäl
2013-09-22 13:53 #1 av: farido13

man ska ha dom i sin bur i 1 vecka så dom kan se runt i rummet och känna igen sig. Men du kan prata och ge den godis då den är i buren. men vänta i en vecka sen kan du släppa ut den.

Anmäl
2013-09-22 13:53 #2 av: JohannaN

vad roligt :) jag skulle nog låta fågeln i största mån som det går få gå in själv i sin bur :) Då lär dom sig vart hemmet är och sedan kan dom få komma ut och flyga efter en dag eller två är mitt tips så pippin kan få acklimatisera sig i sitt nya hem :)

lycka till :)

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2013-09-22 13:57 #3 av: farido13

#2, dom ska vara i buren i en vecka så dom kan känna igen buren. Dom får första dagen vara själv sen andra dagen kan man prata lugnt med den. Min kompis fick två dvärgpapegojor och ägaren sa att man ska ha dom i buren i en vecka så dom kan känna igen sig och det gäller för alla fåglar. Då han gjorde det så kunde dom flyga in i buren själv.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.