Papegojor

Vill så gärna köpa en sparvpapegoja

2013-07-27 00:15 #0 av: Linda1984

Hej alla fågelfolk. Jag har under några veckors tid läst en massa om fåglar. Jag har haft en del husdjur men är allergisk emot de mesta m päls. Häst, katt, hund. Dock inte familjens dvärgschnauzer. Har talat med vårdcentralen ang allergin. De ville inte göra nåt test. Berättade om pälsallergin och de sa att låt bli, eller prova å se hur det går. Har pratat med en uppfödare utav lessons sparvpepegoja och har läst å sett bilder å yt klipp på dem. Djuraffären här där jag bor har jag pratat med å de kan beställa årecis en sån samt låta mig testa en vecka å få lämna tbx den om jag blir allerisk. Min mamma sa "men va ska du med en fågel till? Den kmr sitta där å skrika å skita ner". Blev sur på henne. För jag skulle aldrig impulsköpa ett djur de borde hon veta.

Hur många av er ångrade att ni köpte fågel? Varför?
Visst får man väl kontakt med en lesson sparvpapegoja om man äger sig åt den flera timmar varje dag?(jag är heltidssjukskriven). Jag ska ju fortsätta läsa på och spara ihop pengar först.

Hur många av er blev besvikna på er fågel? Typ "det va inte så kul ändå" eller så? Jag tror inte jag skulle tänka så tvärtom. Men vore inteessant att höra lite med er som har erfarenhet.

Ha det bra alla!

Linda

Anmäl
2013-07-27 00:19 #1 av: MontEverest

Skulle hellre köpa fågel från privatperson/uppfödare än på zoo..de är ofta mkt mer hanterade än zoo fåglar, tamare fågel e lite roligare än en som sitter och är rädd hela tiden och skrämt flaxar runt bara man byter vatten o matskål! 

Visst kan zoofåglar bli tama men inte lika säkert..

Anmäl
2013-07-27 00:27 #2 av: Linda1984

Meen zooaffären beställer den från imazo så det kmr direkt från en uppfödare, sa hon på zooaffären?

Anmäl
2013-07-27 00:36 #3 av: MontEverest

mm fast det kan ju vara uppfödare som massuppföder fåglar då blir de nog inte så mkt hanterade(kanske bor i stora ute/innevoljärer)ej hemma i vardagsrummet nära människor, nästan alla fåglar jag köpt från zoo har knappt blivit tama..några undantag finns väl, dock har fåglar jag köpt från privat hemmiljö nästan alltid blivit tama..kanske beror på åldern på fåglarna...de brukar inte vara så unga från zoo...

detta är bara mina erfarenheter..säkert kan man hitta ngn ung och som lätt går att få tam även på zoo..

Anmäl
2013-07-27 01:42 #4 av: Linda1984

Den kmr till butiken helt nyligen lev klar från en uppfödare. Men ska ju fråga mer om det till dem innan, varifrån de egentligen kmr. Började med att leta uppfödare provata men alla bor så långt bort att det blev lite för krångligt. Min sambos bil är paj å jag har inget körkort. Men vet inte ens om det kommer kunna bli av tyvärr. Ingen har nåt positivt eller stöttande att säga. Men jag bestämmer ju själv. Behöver nog spara pengar ett tag också.

Anmäl
2013-07-27 10:01 #5 av: MimmiH

En sak jag vill säga av djurskyddsskäl är att sparvpapegojor bör vara minst två för att må bra. Tänk dig själv om du aldrig fick träffa människor, utan bara sparvpapegojor exempelvis.

Istället för att utsätta fåglar för eventuell omplacering  så bör du stå på dig och KRÄVA allergitest, be någon om hjälp om du inte klarar av det.

Lycka till!

 


 

Anmäl
2013-07-27 10:32 #6 av: [Emma--]

Håller med, kräv allergitest först. Det är ju onödigt både mot dig och fåglarna ifall du är allergisk. 

Jag skaffade nymfkakaduor först och dom trivdes inte med varann och skrek och ja läget blev väldigt stressigt. Just i all den stressen undrade jag vad jag gav mig in på . Uppfödaren tog tillbaka dom så fick jag hennes skrattduvor istället. Dom passar mig mycket bättre. 
Så visst ångrar jag på sätt och vis att jag tog nymfkakaduorna när det slutade på det sättet, men jag saknar dom ändå. Och det var ju situationen i sig som blev ohållbar (även katterna var stressade av ljudet). 

Sen skulle jag råda dig att hitta en uppfödare här i Sverige. Imazo är en grossist, och en kompis köpte en morhuvad papegoja via dom och den dog inom ett par veckor. Och du får ett helt annat stöd om du köper från uppfödare dessutom. 

Sen skulle jag rekommendera att försöka hitta nån att hälsa på som har fåglar för att träffa och se hur det känns. :)

Medarbetare på devon rex ifokus & katter ifokus

Anmäl
2013-07-28 13:00 #7 av: Linda1984

Vad är det bästa fodret till sparvpapegoja? Alltså sådana fröblandningar menar jag. 

Har snackat ihop mig med en privat uppfödare nu och det verkar kunna bli av! :-)


Anmäl
2013-09-27 22:23 #8 av: Guybrush

Skulle INTE köpa en fågel från en djuraffär. Vi köpte en Morhuvad av djurmagasinet men den dog efter bara nån vecka hos oss. Så vi fick bege oss hela vägen till Skåne (bor i norrland) för att få oss en frisk fågel med stamtavla, ringmärkning etc. Så snälla gör rätt på en gång så det inte blir nå tråkigheter

Anmäl
2013-09-27 22:24 #9 av: Guybrush

Nu efter jag har postat ser jag  att min vän Emma redan har skrivit om det! :P

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.