Hälsa och skötsel

Fågeldush och småfåglar

2013-04-13 11:59 #0 av: Salish

Hittade en fågeldusch med aloe vera (sån där i en blomspruteliknande flaska). Är lite osäker på att spraya detta på kanariefåglar, går det att ha lite sånt i badvattnet i stället?

Sen tänkte jag också köpa en fågellampa, jag har inte haft någon innan men jag vet att det är bra. Kan detta hjälpa till för att förbättra fjäderväxten hos plockande fåglar? (även om det inte hjälper mot just det tänkte jag köpa en i vilket fall som helst)

Anmäl
2013-04-13 22:51 #1 av: JohannaN

jag hade nog tagit en egen spray flaska med vatten och blandat i egen Aloe vera juice en halv kork ungefärGlad dom på flaskor kan vara väldigt starkt koncentrerade.

du kan lägga Aloe vera juice i deras badvatten också, även där bra för plockande fåglarGlad 

vet inte om du gjort det men skriver ändå Gladnär det gäller plockande fåglar så måste man gå till botten med vad det är som gör att dom plockar sig då det kan röra sig om a-vitaminbrist (som veterinären kan hjälpa dig att få rätsida på), leversjukdom så som fettlever (då måste man ändra om kosten), men också annat. hade en undulat som plockade sig och det visade sig vara både leverskada samt lunginflammation i övre och nedre luftsäckarna. så det är viktigt att gå till botten med vad det är då fåglar är ena mästare på att dölja sin sjukdoms bekymmerGlad

fågel-lampa med uvb-ljus är bra och kan hjälpa fjäderdräkten att bli bättreGlad men vilka sorter som är bra är jag mindre bra påGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2013-04-14 02:25 #2 av: Salish

Har varit hos veterinären och han sa att det var något genetiskt som gjorde att fjädrarna växte fel eller något, och att hon då plockar för att det kliar eller gör ont. Då det är genetiskt är det väl svårt att ändra på fjäderväxten men det kanske går att lindra på något sätt?

Anmäl
2013-04-14 10:36 #3 av: JohannaN

då låter det som fjädersystorGlad hade en kanariefågel med det och jag spraya med vatten och aloe vera juice och tyckte att fjäderdräckten blev braGlad så bara att prova. att ge vitaminpulver med a-vitamin i är också något som kan hjälpa fjäderdräkten.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.