Papegojor

Sparvpapegojor i par - hane/hane - Hona/hona?

2012-11-06 21:15 #0 av: Jenniieh

Hejsan!

SKA SPARVPAPEGOJOR HÅLLAS HELST I ETT PAR AV SAMMA ELLER MOTSATT KÖN?

Man läser ofta att sparvar är häckglada fåglar, alltså jag menar att de gillar att häcka och gör det ofta. Vi har inte planen att häcka och därför är det kanske bäst att ha två motsatta kön? Många skriver att annars blir honon helt utmättat osv dock skriver andra att det inte spelar någon stor roll. Först trodde jag att olika kön är bäst då de inte bråkar och istället älskar varandra.

OM DET BLIR SAMMA KÖN, NÅGON REKOMENDATION OM VILKET?

Är det så att hanar bråkar oftare? Vet att det är så för vissa raser. Har ni någon tips och erfarenhet om vad som är bäst att hållas tillsammans då man inte vill häcka alltså? Ni får gärna skriva lite tips om foder/mat för de små¨kompisarna med. Då man läser mkt olika där mer, gärna några tipps av märke osv.

Med spända hälsningar, Jenniieh

Anmäl
2013-01-03 21:15 #1 av: farido13

du kan ha dom i motsatta kön utan holk men jag är inte säker för när jag hade nymfparakit par la dom ett ägg på marken men det brukar vara ovanligt men om jag var du skulle jag inte ta risken om du inte vill ha ungar så jag skulle ta sparvpapegojor i samma kön.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.