Papegojor

Morhuvad pappegojja bits

2012-06-29 10:15 #0 av: Stuartlittle

Halloj!  Min dotter har en morhuvad pappegojja, han älskar ju henne och kelar och gossar med henne, men jag vill ta ut han ur buren för hans skull, då biter han gärna mej och hårt som f..n. finns det något sätt att få slut på detta betenede, han älskar ju att vara med hela tiden men jag vill inte få mina öron avklippta. Mina händer och armar har fått sig ett par ordentliga nyp.

// Tomas

Anmäl
2012-06-29 12:05 #1 av: MimmiH

Jag är ingen expert på morhuvade men hoppas att du får svar av de kunniga. CruellaDeVil har morhuvade. Hon hade först en men skaffade den en artfrände.

Anmäl
2012-06-29 16:39 #2 av: [CruellaDeVil]

Jag kan tyvärr inte svara på det, eftersom jag inte har någon erfarenhet av problembeteenden på papegojor. Den nya honan vi har här hemma är väldigt tam men biter mig om hon tycker att jag är för snabb på att sätta in henne i buren t ex. Hon biter dock inte särskilt hårt men det går hål på skinnet då och då. Annars är hon jättesnäll.

Ett av problemen med gojor är väl att de gärna tyr sig till en person och kan vara ganska stökiga med andra. Mango slutar bita om jag blåser lätt på henne precis innan hon ska till att göra det. Jag skulle kunna tänka mig att det hjälper att träna fågeln att hanteras av olika personer men exakt hur man ska göra kan jag nog inte svara på.

Anmäl
2012-06-29 17:17 #3 av: Stuartlittle

oki tack ändå :)

 

Anmäl
2012-07-01 20:35 #4 av: Mantissa

Prova fråga på klickerträning ifokus. Att hon förknippar att hanteras av dig med possitiv förstärkning borde väll hjälpa?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.