Finkar

Finkar

2012-06-14 16:25 #0 av: [akumas7]

Hej Hej.

Jag tänker skaffa mig 2par Zebrafinkar. Så nu har jag läst om det här med sand och snäckskal och det ska tydligen vara mycket bra då de får i sig alla vitaminer, men har har också läst att fågeln inte är van att ha snad som båten så kommer den att dö utavdet då den inte är van. Det jag tänkte fråga är om Grit är för stora bitar får 4st små finkar? Grit ska tydligen vara det bästa att ge till sin fågel, men då det ser ut att vara ganska stora bitar så undrar jag om det ens får plats i fågelns mun? Jag vill också fråga angående det här med snäckskal om grit är för stort ska jag enbart ge snäckskal då? Eller ska jag köpa det vanliga sanden som säljs i djuraffärerna? Jag har nämligen läst någonstans att man inte ska ha för små korn häller, de ska inte vara klumpbildanda sand och inte för små korn. Kommer dock inte ihåg varför.

 

 

Hällsningar

Anmäl
2012-06-14 16:45 #1 av: [CruellaDeVil]

Hejsan!

Sebrafinkarna behöver inte sand alls. Bättre bottenmaterial kan t ex vara tidningspapper, halm, pappers/träpellets eller alspån. Sand kan ge sandinpackning i tarmarna i värsta fall.

Vitaminer och mineraler kan med fördel ges i pulverform över grönfodret istället.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.