Allmänt

Fjäderfä förslag

2012-05-09 10:43 #0 av: Kidinlove

Bor på landet, vill inte ha en liten fågel som underlag och vill inte ha papegoja, vill ha mer åt lant fjäderfä stuket. Vill ha fåglar som klarar av att bo ute året om, självklart i hus men troligen inte isolerat. Hönor, Änder, Vaktlar, Duvor, liknande fåglar. nån som har förslag?

Finns det höns som kan bo ute året om men i hus utan isolering?

Anmäl
2012-05-10 12:44 #1 av: Kasperle

Höns är de trevligaste djur som finns. Skaffa höns, du kommer inte att ångra dig. Mina är tama som hundar och mycket personliga.

De ska bo torrt och dragfritt men hönshuset kan vara oisolerat.

Det finns en gammal lantras som heter Hedemora som är väl anpassad till det svenska klimatet med tjock fjäderdräkt, men även de flesta andra raser klarar sig lika bra och vill helst vara ute året runt oavsett väder.

 

Anmäl
2012-05-14 14:09 #2 av: Mantissa

Beror på var du bor. Jag hade hedemora oisolerat och var det riktigt kallt så fick de frostskador på kammarna. De ville inte sitta under värmelamporna. Jag kommer ej skaffa höns igen innan jag har ett rejält, lättarbetat isolerat hönshus och hönsgård med nättak. Fy för rovdjursangrepp :(

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.