Burar och tillbehör

Några frågor om att bygga en egen bur.

2012-01-03 15:03 #0 av: Ramoraz

Tjena.
Är ny här på burfåglar.ifokus men jag har ett par frågor angående burbygge. Kanske inte så mycket angående mått eller hur den skall byggas. Snarare om det finns någon bra lack som är säker för fåglar att lacka den med, sprutbar eller pulver spelar ingen större roll, dock skulle jag föredra sprutbar eftersom jag då inte behöver lämna bort jobbet.

Lite anledning till att bygga egen bur/burar samt kortfattat typ av bur.
Anledningen till att bygga nya egna burar är att jag har snedtak och får ca 1,5 kvadratmeter bakom burarna som blir outnyttjat. Jag har större fåglar så är inte så sugen på träkonstruktion och nät. Dels så vill jag att dem ska hålla ett tag samt inte se hemmabyggda ut. Så planen är att göra galler utav rundstav, relativt likt burarna jag har nu. Tanken är även att göra ramarna som moduler så att om jag flyttar kan ta bort snedtaks sluttningen och istället sätta på en rak modul utan att behöva kapa och svetsa om övriga buren.
Så kortfattat vad jag behöver veta är, vad behandlar jag buren med efter att den är byggd, om det finns något så att jag kan använda vanligt stål. Om det inte finns någon fågelsäker ytbehandling. Vore rostfritt stål okej att använda? Vill dock helst inte ha en bland bur utan skulle föredra vit/grå/svart.

Med vänlig hälsning, Björn

Anmäl
2012-01-04 23:11 #1 av: JohannaN

hej:)

 

kan inte svara på färgfrågan:) men rostfritt är att föredra:)

 

lycka till med burbygget:) kul att dom skall få en stor fin bur:)

 

// Johanna.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2012-03-28 14:10 #2 av: [kallepudas]

varför inte bygga i aluminium-profiler med kombination av aluminiumplåt. Väger inget,lätt att göra rent går att plocka isär om man ska flytta på buren/voljären,lätt att bygga om det enda som behövs är skruvmejsel/skruvdragre & gummiklubba...

Anmäl
2012-03-28 15:37 #3 av: [Stripez]

#2 *gillar* Skrattande

(Har själv fått tips av kallepudas ang burbygge, och jag ska satsa på aluminiumprofiler) :)

Anmäl
2012-04-15 18:40 #4 av: [isdrakee]

#2 Kan du inte berätta lite mer om dessa aluminium-produkter? Eller känner du till någon hemsida/företag som säljer?

Anmäl
2012-04-15 19:05 #5 av: [kallepudas]

#4 alla företag som säljer stål,metall har ju aluminiumprofiler,aluminiumplåt,rostfritt med mera...beroende på vad man tänkt bygga.

 

Anmäl
2012-04-16 17:44 #6 av: Minoth

Vad är det för fåglar som ska bo i voljären? 

Jag hade byggt i aluminiumprofiler, sen så får du ha nät efter vilka fåglar det är som ska bo där. Rostfritt är att föredra om de är stora gojor som klättrar på gallret. Annars får du se till att det är zinkfritt!

Medarbetare på Burfåglar och Undulater

Anmäl