Annons:
Etiketterallmänt-om-burfåglarartikelpapegojorhälsa-och-skötselavel-och-uppfödningutfodringparakiterhäckning
Läst 231 ggr
JohannaN
2020-11-30 14:58

Kosten för Prinsessparakiter!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 31
Förhandsgranskning av bild 2 av 31
Förhandsgranskning av bild 3 av 31
Förhandsgranskning av bild 4 av 31
Förhandsgranskning av bild 5 av 31
Förhandsgranskning av bild 6 av 31
Förhandsgranskning av bild 7 av 31
Förhandsgranskning av bild 8 av 31
Förhandsgranskning av bild 9 av 31
Förhandsgranskning av bild 10 av 31
Förhandsgranskning av bild 11 av 31
Förhandsgranskning av bild 12 av 31
Förhandsgranskning av bild 13 av 31
Förhandsgranskning av bild 14 av 31
Förhandsgranskning av bild 15 av 31
Förhandsgranskning av bild 16 av 31
Förhandsgranskning av bild 17 av 31
Förhandsgranskning av bild 18 av 31
Förhandsgranskning av bild 19 av 31
Förhandsgranskning av bild 20 av 31
Förhandsgranskning av bild 21 av 31
Förhandsgranskning av bild 22 av 31
Förhandsgranskning av bild 23 av 31
Förhandsgranskning av bild 24 av 31
Förhandsgranskning av bild 25 av 31
Förhandsgranskning av bild 26 av 31
Förhandsgranskning av bild 27 av 31
Förhandsgranskning av bild 28 av 31
Förhandsgranskning av bild 29 av 31
Förhandsgranskning av bild 30 av 31
Förhandsgranskning av bild 31 av 31

Kosten, lika viktigt som det är för oss är det för dom. Vi måste hjälpa dom att få i sig allt dom behöver precis som vi behöver få i oss när vi äter så som vitaminer, mine-raler, fibrer, antioxidanter, proteiner, nyttiga fetter, omega 3+6, enzymer, jod och kalk.

I det vilda äter dom främst på örtväxter och en mängd olika gräsfrön och andra frön från marken men också blommor och frukt främst från acacia träden men också bär.

Denna art drabbas lätt av Aspergillus (svampsjukdom), bakterieinfek-tioner, övre och nedre luftvägssjukdomar, näringsbrister särskilt a-vitamin-brist och papegojsjukan. Så en a-vitaminrik kost är oerhört viktigt för dom. Det är också viktigt att tänka på att inte ge för mycket av det dåliga fettet till fåglarna även vad gäller fröna och fokusera sig på att ge mer av det bra fettet som är omega 3, chia frön, hampa och linfrön.

90 % av kosten ska bestå av frön av stor variation och med bra kvalité. Dit hör tyvärr inte frön från en mataffär då dom oftast inte är av bra kvalité! Solrosfrön kan ges då och då i kosten för att berika den och då gärna ska-lade frön.

10 % av kosten ska bestå av grönsaker, örter, bär och frukt mindre av men kan erbjudas, groddade och blötlagda frön och odlade skott, ätbara blommor, detta ska ges 2 gånger i veckan samt på vår, sommar och höst växter från naturen.

A-vitaminrika saker att ge till fåglarna är: Blomkål, Broccoli, Brysselkål, Chili (särskilt den röda), Endiver, Grönkål, Lingon, Maskrosblad, Melon, Morötter, Nypon, Nässlor, Papaya, Persilja, Pumpa, Röd paprika, Rönnbär, Spenat, Sparris, Sötpotatis och Tomater. Starkt färgade grönsaker inne-håller mer A-vitamin.

Även att baka fågelbröd, torkade örter, naturliga teer (ej från mataffär) etc.

Fågelbröd recept
https://burfaglar.ifokus.se/articles/5e56d3f78e0e742f27006268-att-baka-brod-till-vara-burfaglar?discussions-1

Kalksten, jod sten och ett bra vitamin och mineralpulver är också bra att ha i buren/voljären. Glöm inte av motionen och när ni ger dom torra fröna av stor variation låt dom leta efter fröna i halm, hö etc. så dom måste jobba för födan. Precis som dom skulle ha gjort i det vilda.

En av bilderna på chops är tagen av: Dawn Harris från forumet the parrot´s pantry, på facebbok, gå gärna in där och kika.
Bilderna på prinsessparakiterna är tagna av Janet Roberts och Hannah Kilpatrick.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Burfåglar.ifokus är sajten för oss alla fågelintresserade. Om du har undulater, zebrafinkar, nymfkakaduor eller ingen fågel alls spelar ingen roll. Här är alla lika välkomna! På burfåglar.ifokus diskuterar vi om olika fågelarter och hur man tar hand om sina fåglar på bästa sätt. Välkommen in i burfåglarnas värld!
Annons:
Upp till toppen
Annons: