Annons:
Etiketterutfodringartikel
Läst 1869 ggr
JohannaN
2019-04-01 22:59

Nyttiga knoppar och skott till burfåglar!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 7
Förhandsgranskning av bild 2 av 7
Förhandsgranskning av bild 3 av 7
Förhandsgranskning av bild 4 av 7
Förhandsgranskning av bild 5 av 7
Förhandsgranskning av bild 6 av 7
Förhandsgranskning av bild 7 av 7

Många djur livnär sig på knoppar under vintern. Knoppar och skott är också något som vi kan ge våra fåglar, här tas upp mer om det hela....................

Nu är våren äntligen här och då kan vi erbjuda våra fåglar flertalet godsaker och en av dessa är då förstås trädens knoppar och skott. Flertalet papegoj och parakit arter äter knopparna men också skotten på trädens grenar i det vilda även vissa finkar.
Knoppar är fulla med näring och flertalet djur även i Sverige livnär sig på knoppar på vintern så som domherre, Fälthare, orre, ripa och rådjur. Knoppar och skott innehåller mängder med näring och i knopparna är det mineralerna som är högst värde av och något som vi söker till våra fåglar medans i skotten finns både mineraler men också en liten andel vitaminer.

Man kan plocka in knoppar från mängder av träd och även buskar samt blåbärsris:
Al, Alm, Aronia, Asp, Bok, Björk, Gran, Hagtorn, Hallon, Hassel, Krusbär, Lönn, Lind, Lärk, Päron, Pil, Poppel, Rönn, Syren, Sälg, Tall, Vinbär, Vidé och Äppelträd.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
Upp till toppen
Annons: