Annons:
Etiketterpapegojorartikel
Läst 2723 ggr
JohannaN
2018-11-20 21:59

Den vilda kungsparakiten!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 19
Förhandsgranskning av bild 2 av 19
Förhandsgranskning av bild 3 av 19
Förhandsgranskning av bild 4 av 19
Förhandsgranskning av bild 5 av 19
Förhandsgranskning av bild 6 av 19
Förhandsgranskning av bild 7 av 19
Förhandsgranskning av bild 8 av 19
Förhandsgranskning av bild 9 av 19
Förhandsgranskning av bild 10 av 19
Förhandsgranskning av bild 11 av 19
Förhandsgranskning av bild 12 av 19
Förhandsgranskning av bild 13 av 19
Förhandsgranskning av bild 14 av 19
Förhandsgranskning av bild 15 av 19
Förhandsgranskning av bild 16 av 19
Förhandsgranskning av bild 17 av 19
Förhandsgranskning av bild 18 av 19
Förhandsgranskning av bild 19 av 19

Kungsparakiten är en art som nu börjat uppmärksammas och ha i voljärer. En väldigt vacker och majestätisk parakit. Här tas upp lite mer om arten hur den funkar i det vilda.........

Denna art finns att finna längs östkusten och andra områden i Australien, från Cooktown i Queensland till Port Campbell i Victoria där dom lever i regnskogar eller våta sclerophyll skogar, sclerophyll betyder hårdbladsväxter. Kungsparakiten har varit ganska framgångsrika i att kolonisera städer och andra mänskliga livsmiljöer för att utnyttja konstgjorda foderkällor, alltså sådan föda dom inte ätit längre tillbaka i tiden och dom är regelbundna besökare i parker och trädgårdar.

Detta är en art som har en längd på 45 cm och har en livslängd på 25 år där hanen har rött huvud och övernäbben är orange. Honan har mörkgrönt huvud och hals med röd mage och svart näbb. Ungarna liknar honor fram tills 6 månaders ålder, därefter ser man om dom blir honor eller hannar. Honorna blir inte könsmogna för ens vid 1 års ålder.

Deras föda består av frön, frukt, bär, nötter, nektar, blommor, lövknoppar, insekter och deras larver. Även frön av eukalyptusträd, Angophora träd och akacior utgör en stor del av kosten hos denna art och där dom uppehåller sig och äter i träd och buskar.

Dom häckar från augusti till januari, beroende på vilken plats i Australien dom befinner sig på. Dom häckar i tät skog, i ihåliga träd, särskilt i Eucalyptus trädens stam. Själva hålet kan vara väldigt djupt in och upp till 10 meter över marken, men där dom lägger äggen nära marknivå. Boet är vanligtvis fodrad med förruttnat trämaterial och tuggade träspån. Honan lägger 4 till 6 ägg och inkubationstiden brukar vara ca 20 dagar och dom är flyg-färdiga vid 5 veckors ålder.

Bilderna är tagna av de duktiga fotograferna Steve Mantle, Renate Hottmann-Schaefer, Dez Wells, Catherine Waterton, Tim Jubb och Chriss Short från Australien.

https://www.australiazoo.com.au/our-animals/birds/native-parrots/australian-king-parrot/

https://www.beautyofbirds.com/kingparrots.htm

http://www.birdsinbackyards.net/species/Alisterus-scapularis

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
Upp till toppen
Annons: