Annons:
Etiketterhälsa-skötselartikel
Läst 3873 ggr
JohannaN
5/30/17, 6:40 PM

Burfåglars beteende!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 9
Förhandsgranskning av bild 2 av 9
Förhandsgranskning av bild 3 av 9
Förhandsgranskning av bild 4 av 9
Förhandsgranskning av bild 5 av 9
Förhandsgranskning av bild 6 av 9
Förhandsgranskning av bild 7 av 9
Förhandsgranskning av bild 8 av 9
Förhandsgranskning av bild 9 av 9

I denna artikel tas det upp dom olika beteenden som burfåglarna uppvisar som många undrar varför dom gör si och så både vad gäller putsa, bita, gäspa o.s.v. Artikeln kommer att vara låst från kommentarer tills jag fått in alla deras beteenden så det blir sammanhängande. Burfåglarnas beteende, här tas upp mer om det hela...........................

Putsa och underhålla fjäderdräkten

Varje fågel behöver putsa sig för att hålla sig ren och fräsch och det är hur dom håller sina fjädrar rena och fina. En fågel putsar sina fjädrar genom att först gnida in sig av oljan från talgkörteln vid stjärtfjädrarnas början på ovansidan.
Sedan för dom näbben med oljan över varje fjäder och hela fjädern med början där fjädern är ansluten till huden. Dom fortsätter att göra detta tills varenda fjäder blivit genomgången med olja.
Detta kan ta lång tid för dom och dom ägnar en större del av dagen till att putsa sig och det är en viktig del av undulaternas dag. Putsning är också en flock aktivitet och har man mer än en undulat tillsammans i samma rum, kommer man att märka att de oftast putsar sig samtidigt allihopa. Ibland hjälper dom även varandra och oftast är det dom som fattat tycke för varandra som brukar putsa sin partner/vän.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
JohannaN
7/24/18, 2:50 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 22
Förhandsgranskning av bild 2 av 22
Förhandsgranskning av bild 3 av 22
Förhandsgranskning av bild 4 av 22
Förhandsgranskning av bild 5 av 22
Förhandsgranskning av bild 6 av 22
Förhandsgranskning av bild 7 av 22
Förhandsgranskning av bild 8 av 22
Förhandsgranskning av bild 9 av 22
Förhandsgranskning av bild 10 av 22
Förhandsgranskning av bild 11 av 22
Förhandsgranskning av bild 12 av 22
Förhandsgranskning av bild 13 av 22
Förhandsgranskning av bild 14 av 22
Förhandsgranskning av bild 15 av 22
Förhandsgranskning av bild 16 av 22
Förhandsgranskning av bild 17 av 22
Förhandsgranskning av bild 18 av 22
Förhandsgranskning av bild 19 av 22
Förhandsgranskning av bild 20 av 22
Förhandsgranskning av bild 21 av 22
Förhandsgranskning av bild 22 av 22
#1

Att bada

Precis som vi människor vill också fåglarna ta ett bad då och då för att hålla sig fräscha och rena i fjäderskruden. Alla undulater har individuella preferenser när det gäller hur dom vill ta ett bad. Vissa gillar inte att bada alls medans andra badar mer ofta. Fåglar som inte badar bör man hjälpa att få lite fukt på fjädrarna ungefär en gång till två gånger per vecka.
Det finns olika sätt som dom små liven vill bada, en del badar helt på egen hand i ett vattenbad i skål, fat, fågelbad i sin bur/voljär, andra badar i det du hänger in till dom så som örter, gräs, sallad, även gurka finns det dom som gillar att bada i, även på uppblötta grenar eller under en vattenstråle. Det är så olika hur dom vill göra att du som ägare måste ta reda på vad dom föredrar.
Om fåglarna vill bada brukar dom blåsa upp sina fjädrar, fluffa till sig och börja flaxa med vingarna för att komma åt vattnet/dropparna. Dom som inte badar någon gång kan man spraya med vattenflaskan med det dimmiga läget för att ge dom chansen att få renare fjädrar.
En frisk fågel ska ha en fjäderdräkt som glänser och en obadad fågel brukar oftast bli mer matt i färgerna. Dambaserade fåglar blir i regel inte glansig så som oljebaserade.

En del fåglar är också sandbadare så som vaktlar och andra arter solbadar också så som splendid parakiter.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: