2015-07-11 00:00 #0 av: JohannaN

Bipollen är något som vi kan ge våra fåglar som ett komplement i kosten, bipollen är mycket näringsrika i liten förpackning. i det vilda är det många arter som har just pollen som en del av sin naturliga diet, så att erbjuda detta då och då som en del av den varierade kosten går super att göra, här tas upp mer om bipollen....................

Först och främst vad är bipollen ?? Bipollen är egentligen klumpar av hanfröer och nektar från de växter som blivit besökta av biet. Bina transporterar bipollen i fickor på benen till bikupan. I kupan samlas bipollenet in genom att bina passerar genom en något trång ingång, där bina skrapar av en del av det insamlade pollenet från sina ben.
Bipollen är en av de rikaste och renaste naturliga livsmedel som någonsin upptäckts och det otroliga närings och medicinska värdet av pollen har varit känt i århundraden. När det gäller bipollen så är det som så att små mängder pollen fungerar bättre än rent syntetiska vitaminer då bipollen tas upp så bra i kroppen hos både människor och djur.

Det finns upp till 205 bioaktiva ämnen samlat i pollen, bipollen är väl studerat och även forskat på försöksdjur så som råttor, möss mm. och funnit mycket positiva saker om effekterna när det gäller bipollen och forskare säger att det är högre koncentration av vitaminer i pollen än vad som finns i frukt och grönsaker. Bipollen är full av bioaktiva ämnen och är nästan den perfekta födan och enligt olika forskare så innehåller bipollen mer än 200 bioaktiva ämnensom innehåller hela 22 aminosyror, proteiner, hormoner
och fetter, samt betydande mängder naturlig antibiotika. 


Men också antioxidanter så som bioflavonoider och polyfenoler. Bipollen innehåller också upp till 59 olika spårämnen och alla mineraler som finns i bipollen finns i en lättsmält form.
Bipollen innehåller också 16 vitaminer och de allra vanligaste vitaminerna är B1, B2, B3, B6, B12, A, C, E och P. Det existerar också någonstans från 5000 till 9000 mikrogram av aktiva karotenoider, som omvandlas till A-vitamin i kroppen på både människor och djur. Bipollen innehåller också aktiva antibiotiska ämnen som omedelbart förstör skadliga patogena bakterier vid kontakt.


Vitaminerna ska göra att blodkärlen stärks, inre blödningar, åderförkalkning och benskörhet förebyggs, bakterietillväxt hämmas och infektioner förebyggs. Det sägs stärker immunförsvaret, ökar koncentrationen, stimulerar syreupptaget vilket då ökar energinivån, ökar blodproduktionen, ökar muskelbildningen, förhindrar att bakterier kan växa i miljön. Allt detta är precis vad vi eftersträvar till våra burfåglar.


Bipollen har då också uppmärksammats av fågelfolket runt om i världen och där det ges som en del av fåglarnas varierade kost. Då detta är så näringsrikt hjälper det fåglarna vid eventuella brister som är så vanligt hos våra fåglar. Genom att använda en mortel och mala ner pollenet till ett fint mjöl kan du strö detta uppe på sprayade frön eller på frukt och grönt till fåglarna. En hel del fåglar i naturen äter pollen som en del av sin varierade kost som vi med hjälp av bipollen kan erbjuda dom små liven.


Info funnen på dessa sidor


http://www.ravarubutiken.se/sv/artiklar/bipollen-raw-eko-250-g.html


http://www.alternativescentral.com/beepollen.htm


http://www.birdtricks.com/blog/bee-pollen-in-the-parrot-diet/


http://www.ladygouldianfinch.com/product_beepollen.php