Foder

Varför färska gräs frön är bra för våra burfåglar!

2015-05-23 23:00 #0 av: JohannaN

Gräsfrön i form av stänger är en av dom mest naturliga grejer vi kan ge våra fåglar och nu under sommaren har vi en fantastisk chans att få ge våra fåglar det dom i naturen äter allra mest och särskilt många av dom arter som lever i Australien och då gräsfrön av färsk vara, här tas upp mer om det hela............................................

Gräsfrön detta är vad särskilt våra australienska fågel har i sin naturliga kost och som dom äter i olika mognadsfaser. I det vilda äter t ex undulaterna av gräsfröna från växten spinefix vilket är det huvudsakliga fröet i deras kost.
Nu under sommaren växer det upp av olika sorters gräsfrön och ger då oss som ägare ett ypperligt tillfälle att ge våra fåglar av dessa nyttiga och goda växter.

Dom gräsfrösorterna som är vanligast att finna ute i naturen så här års är timotej, ängssvingel, rörsvingel, hundäxing, engelskt rajgräs, ängsgröe och rödsvingel och alla kan vi ge till våra fåglar. 

Det är bra att tänka på att arterna har olika egenskaper och tillför exempelvis olika mängd protein, fiber och energi till våra fåglar så att man som alltid ger varierat till dom av olika sort även annat finns i innehåll men det finns inte mycket att finna vad gäller informationen på gräsfrön vad gäller vilka vitaminer och mineraler dom har men man kan räkna med att gräsfröna är en nyttobomb för dom små liven och som verkligen är ett uppskattat tillskott i fåglarnas foderstat under sommaren som gör dom gått.

Man skall tänka på att inte plocka gräsfrö stänger nära trafikerade vägar annars är det bara ut och plocka massor till dom gärna varje dag och erbjuda. Att skölja dom ger fåglarna möjlighet att få bada. Det finns alltså inget negativt att säga om gräsfrö stängerna utan bara en massa positivt.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2015-05-23 23:06 #1 av: uz00x

Nej men vad kul, detta visste jag inte om! Får bli att plocka med sig hem en del nu då :D 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.