2015-02-25 20:44 #0 av: JohannaN

När det gäller införskaffande av fåglar så köper människor fåglar utan en tanke på om det är en god idé eller inte, oftast så köps det fåglar, där man sedan inser att det inte var något för just en själv och då blir fåglarna en vandringspokal. Men är man väl förbered och läser på ordentligt innan, införskaffar det man behöver innan och kanske besöker någon med fåglar mm. så har man större chans att veta och ger då dom eventuella fåglarna och en själv en chans att tänka flera gånger om innan man ens gör köpet, här tas upp 7 viktiga tankar om det hela..........

Det är alltid svårt att veta allt från början men genom att vilja lära sig från början kan man då få allting så bra som det bara går och där man inte heller skall dra förhastade beslut utan verkligen tänka igenom sitt fågelinköp då blir det allra bäst för fåglarna och en själv. Många fåglar cirkulerar runt om i Sverige för att folk inte tänker igenom sitt inköp eller tanken på inköp, detta gör att dom tröttnar redan när fåglarna är runt 7-8 månader vilket skapar en stressig tillvaro för fåglarna som då också kan komma att bli vandringspokaler. För att slippa att dom blir det så kommer här nedan 7 viktiga saker man bör ta med i beräkningarna.


Vad skall man bör ha med i beräkningarna vid ett fågelköp:


1. Det är viktigt att komma ihåg att om du har (eller planerar att få) undulater eller annan fågelart är det ett bindande kontrakt du gör med djuren vilket innebär att du skall finnas för dom hela deras liv, helst inte omplacera dom och tänka igenom köpet noga innan och läsa på mycket om den art man tänkt införskaffa.


2. Alla papegojor, är flockdjur, och det är viktigt för deras psykiska hälsa att ha interaktion med andra av samma art så att de kan ge varandra den sociala interaktionen som de behöver för att vara lyckliga och friska.


3. Det finns vissa nackdelar med att hålla burfåglar som husdjur som man också bör vara medveten om. fåglar kan skita ner rätt bra. Frön och fjädrar tenderar att spridas runt buren, så man måste dammsuga ofta. 

4. Viktigt att man är noga med att alltid se till att dom har färsk mat av varierad form och vatten, och att se till att bur-botten får rengöring ungefär en gång i veckan, gärna mer för din och fåglarnas hälsa.


5. En del fågelarter t ex undulater kan också vara lite bullriga och låta, andra arter kan vara högljudda och skrikiga som t ex kakaduor.


6. Buren bör vara så stor som möjligt och bör då också vara den som inhandlas först av allt innan fåglarna ens kommer med i bilden detta gäller också små fink-fåglar.


7. försäkring eller annan buffert är viktig för att fåglarna skall få en så bra veterinärvård som det bara går.