2014-12-29 19:48 #0 av: JohannaN

Klorofyll är något som är bra för alla både djur och människor och har också många bra egenskaper som är bra och hälsofrämjande även för våra älskade fåglar, men vad är detta, i vilken mat kan man finna det i samt mycket mer angående klorofyll tas upp här.............

Klorofyll är det växtämne som ger växter och grönsaker dess gröna färg när solens strålar träffar växten. Klorofyll ger inte bara en härlig grön färg till växter och grönsaker utan ansvarar också för växtens syreupptag och näringsomsättning. Klorofyll är växtens blod och man finner Klorofyll främst i mörkgröna bladgrönsaker som kål, mangold, basilika samt groddar och skott dom två sistnämnda är dom bästa för våra fåglar. 
Klorofyll hjälper fåglarnas kroppar på mer än ett stadium och är också väldigt nyttigt att ge våra fåglar dagligen. Klorofyll har många hälsoegenskaper och för fåglarna är det att klorofyllet ger näring åt tarmen, neutraliserar gifter i deras kroppar, ger bättre cirkulation, förhindrar bakterietillväxt, renar levern, sår-läkande, stärker immunförsvaret, hämmar hud- och ledinflammationer, stärker blodet, minskar kolesterolet, sänker blodtrycket, skyddar mot miljögifter, rensar ut slaggprodukter, motverkar njursten och gallsten, verkar antiinflammatoriskt,
fungerar som en antioxidant, hämmar cancer.


Bästa källorna till klorofyll Alger, Alfalfagrodda, Endivesallat, Groddar, Grön paprika, Grönt te, Korngräs,
Kronärtskocka, Nässlor, Råggräs, Sallad, Savojkål, Spenat, Spirulina, Vattenkrasse, Vetegräs, Ärter, 
Örtkryddor.


Här under kommer också produkter som innehåller mest klorofyll:


Chlorella

Chlorella är sötvattensalger och liksom sina övriga alger kusiner innehåller den en komplett proteinprofil, alla B-vitaminer, vitamin C och E och många mineraler. Det är fantastiskt för immunförsvaret och för att minska kolesterol och förebygga åderförkalkning, hjärtinfarkt och stroke. 


Gröna bladgrönsaker

Gröna bladgrönsaker är så lättillgängliga och mycket näringsrika, men de flesta människor inser inte att fåglarna behöver detta i daglig dos så fåglarna får inte äta tillräckligt av dem. Studier bekräftar kontinuerligt att de som äter en kost rik på gröna bladgrönsaker löper betydligt lägre risk för hjärtsjukdomar och cancer, så även för våra små dun. Färska råa gröna bladgrönsaker innehåller höga doser av klorofyll, lättsmälta proteiner, enzymer och ett brett utbud av vitaminer och mineraler. Dessa speciella grönsaker fungerar som minitransfusioner för blodet, en hälso-tonic för hjärnan och immunsystemet och ett rengöringsmedel i njurarna.


Korn gräs

Korn gräs har 11 gånger mer kalcium än komjölk, 5 gånger mer järn än spenat och 7 gånger mer C-vitamin och bio-flavonoider än apelsinjuice. Korngräs är ett av de mest väl sammansatta födoämnena näringsmässigt som naturen har att erbjuda. Korngräs är en mycket alkaliserande föda som hjälper kroppen på både människor och djur till att återställa en bättre syra/bas balans. Den förser dessutom kroppen med ett brett urval av naturliga mineraler, vitaminer och enzymer och hela 18 aminosyror. 

Korngräset är speciellt rik på betakaroten som är förstadiet till a-vitamin. Den är också rik på just vitamin A men också vitamin B1, B2, B12, vitamin C. Den är också rik på mineralerna kalcium, järn och kalium samt folsyra och mycket av just klorofyll. Den innehåller betydande mängder av vitamin B12, som är mycket viktigt för våra fåglars kroppar. Korn gräs juice har anti-virala aktiviteter och neutraliserar tungmetaller som kvicksilver i blodet. Även korngräspulver går utmärkt att ge fåglarna.


Spirulina
Spirulina är en cyanobakterie, som också går under namnet blå-gröna alger, denna alg är så liten att den knappast går att se med blotta ögat och i en enda vattendroppe ryms hundratals alger. Spirulina bidrar till fåglarnas hälsa och välmående, stärker immunförsvaret, främjar en friskare hud och glansigare fjäderdräkt. Spirulina hjälper till att upperätthålla god matsmältning samt bra för fåglarnas kräva och hjälper mot svampangrepp. 
Spirulina innehåller 5-8 % fettsyror, bland annat Omega-6, vilket fågelkroppen behöver. Spirulina är också rikt på Vitamin B-12, och innehåller även andra B-vitaminer så som B1, B3, B6, B9, betakaroten, C-vitamin, D-vitamin, A-vitamin och E-vitamin och värdena för betakaroten är högre än hos morötter. Spirulina är också rikt på mineraler som framförallt kalium, men innehåller också kalcium, krom, koppar, järn, magnesium, mangan, fosfor, selen, natrium och zink.


Vetegräs

Vetegräs är i stort sett ett komplett livsmedel som är super att ge våra fåglar. Det innehåller alla de 8 essentiella aminosyrorna, liksom 13 av de icke essentiella aminosyrorna. 
Av de alla 102 möjliga mineralerna och vitaminerna innehåller vetegräs hela 90 av dessa vilket åter igen är något som vi eftersöker till våra älskade fåglar. Det innehåller en hel del vitaminer som våra fåglar behöver så som vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, E och K och flera hundra enzymer som är svåra att hitta i andra livsmedel till våra fåglar. Innehåller mycket klorofyll. Vetegräspulver går också bra att ge våra fåglar.


Infon funnen här

http://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=en&u=http://www.holisticbirds.com/pages/dietfeather0801.htm&prev=search


http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?tem=3&und=0&art=956


http://undulater.ifokus.se/articles/5397243dce12c45eb90009e1-korngraset-super-fodan-for-vara-sma


http://burfaglar.ifokus.se/articles/52ba1e75ce12c41dc9000a08-vetegraset-en-nyttig-supervaxt


http://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=en&u=http://foodmatters.tv/health-resources/green-superfoods&prev=search