2014-01-02 01:20 #0 av: JohannaN

Att ge äppelcidervinäger till sina fåglar regelbundet är något som är bra, äppelcidervinäger är en gammal huskur mot många olika sjukdomar och åkommor. Den är svamp och bakteriehämmande. Den innehåller många vitaminer, mineraler, antioxidanter mm. Här tas upp fakta om äppelcidervinäger och dess positiva effekt.........

Äppelcidervinäger har en lång historik som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden och det sägs inte finns några allvarliga dokumenterade biverkningar av äppelcidervinäger vilket gör att man kan ge fåglarna av detta ofta utan att det skall vara farligt. 
Äppelcidervinäger innehåller ätiksyra, aminosyror, vitaminer så som Vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin C, vitamin B6, vitamin E, betakaroten, vitamin P (flavonoider) mineraler så som Kalium, kalcium, magnesium, fosfor, klor, natrium, svavel, koppar, järn, kisel, fluor och antioxidanter. 

Det finns otroligt många fördelar med att låta sina fåglar få dricka äppelcider som blandats ihop med deras mat eller vatten då och då. Men trots det så inte att förglömma att man tar med i beräkningen att alla fåglar är individer och olika och påverkas också olika av det vi ger dom på olika sätt. Det finns flera studier på råttor med olika åkommor som gett bra resultat vad gäller regelbunden giva av äppelcidervinäger. 

Äppelcidervinäger och fåglar som plockar sig
Äppelcidervinäger kan också hjälpa fåglar som plockar sig genom att man stryker på lite där områdena är som värst likt aloe vera juicen och gelen. Man blandar äppelcidervinäger och lite honung och stryker på dom kala områdena. På människor med håravfall och kliande hårbotten sägs detta hjälpa, det är gammal huskur som användes förr i tiden och gör fortfarande. 

Äppelcidervinäger en hjälp mot övervikt
När det gäller problemen med många undulater och deras överviktsproblem så är äppelcidervinäger en bra hjälp på vägen då äppelcidervinäger gör så dom får en minskad aptit och dessutom gör så dom känner sig mätta längre. Dessutom gör den så att fåglarna tar upp maten långsammare i tarmsystemet och således inte lagrar fett lika lätt vilket bara är ett plus för våra fåglar som ju ofta får problem med Lipom, fettlever mm.

Äppelcidervinäger och fågeldiabetes
Diabets kan ju även drabba fåglar men inte på samma sätt som hos oss människor eller däggdjur. fåglar har inte insulinbrist utan en överproduktion av glucagon som är ett hormon som stödjer och ökar sockermängden i blodet genom att öka nedbrytningen i levern, det gör att blodsockernivåerna stiger kraftigt. Symptomen är att fågeln kissar ovanligt mycket, går ner i vikt trotts att den äter hela tiden. det beror på att fågeln inte kan ta tillvara på kolhydraterna från kosten och känner sig då hungrig hela tiden. Genom att ge sin fågel äppelcidervinäger i maten och i vattnet regelbundet hjälper fågeln genom att sänka dess blodsockernivåer och eventuella skadliga blodfetter samt hjälper fåglarna i sin hungerkänsla och hjälper den att känna sig mätt längre. 

Äppelcidervinäger och gikt
Gikt kan även drabba fåglar. Gikt orsakas av ett urinsyra i blodet som skadar kroppens celler. Den exakta orsaken är inte känd men bland annat vattenbrist, överskott av protiner i fodret, felaktig diet, fetma, njurskador, mediciner, stress och olika infektioner. Det kan även vara medfött problem.
Det finns två typer där den första är ledgikt som sätter sig på leder och vävnader. Ledgikt är kronisk och mycket smärtsam, den tar oftast längre tid på sig att bli allvarlig. Denna går att behandla.
Den andra är Viceralgikt. Viceralgikt blir snabbare akut och svårare att diagnostisera. Tyvärr brukar det märkas först vid en obduktion på fågeln. Gikt på människor som behandlats med äppelcidervinäger har upplevt väldigt snart en klar förbättring i deras mående och slipper då ta starka mediciner med alla biverkningar som här till. Äppelcidervinäger kan även hjälpa fågln/fåglarna till ett bättre liv om det tillsätts i maten eller vattnet regelbundet.

Äppelcidervinäger en hjälp mot bakterier o Svamp
Äppelcidervinäger kan också hjälpa fåglarna att hålla svamp och bakterier i schack genom att få det regelbundet. Våra fåglar drabbas ofta av olika infektioner så som krävinflammation men kan också insjukna i övre och nedre luftvägsproblem samt bli förkyld. Fåglar drabbas också av svampproblem så som Candida albicans (en mögelsvamp) samt megabacteria som är mikroskopiska organismer som är 40 gånger större än de flesta bakterier och som är en del av fåglarnas mag och tarmflora men som kan börja löpa amok och då bli smittsam. 

Med äppelcidervinäger kan man hjälpa att förhindra brister hos fåglarna av kalcium och magnesium, samt brist på vitamin E. Dessa kan ge kramper. Men även andra brister.

Man kan också hjälpa fåglarna på vägen vad gäller tumörer och cancer genom att stärka skyddet mot de fria radikaler som kan orsaka cancer. Betakarotenet är en kraftfull antioxidant som kan hjälpa till att reducera de fria radikalerna i fågelkropparna. Bland annat undulater har väldigt lätt att få tumörer av olika slag.

Dosering av äppelcidervinäger:

I vatten 
lägg några droppar i mindre vattenskål eller en halv tesked i en liter vatten.

På maten lägg i tre fyra droppar och blanda ihop med deras frön.