2013-10-19 14:36 #0 av: JohannaN

Kosttillskottet probiotika är ett preparat sp, innehåller bakterier för att stärka immunförsvar och tarmflora på både människor, djur och fåglar. lika viktigt det är för dom är det för oss att ha en bra bakteriekultur i mag och tarm för att må bra. Här tas upp mer om det.........

Probiotika är ett preparat som innehåller bakterier för att stärka immunförsvaret och tarmfloran. Probiotika innebär levande bakteriekultur som är bra för tarmens naturliga bakterieflora och visat ha positiva effekter på hälsan både vad gäller människor, djur och fåglar. Probiotiska bakteriekulturer finns vanligt förekommande i kosttillskott. Sverige ligger långt framme när det gäller probiotikaforskningen.
Probiotika finns även naturligt i vår mat, den är vanligt förekommande i vitlök och lök,  filmjölk och mjölk (inget vi kan ge våra fåglar) men det finns också i havre och tomter som ju är något vi kan ge våra fåglar samt också laktosfri mager gärna naturell yoghurt och keso.

våra fåglar kan precis som vi bli väldigt försvagade i sin mag och tarmflora vilket gör att dom lättare får problem med sjukdomar. Allra störts försvagning och störning får dom av en antibiotika kur och där man sällan förstärker deras magar efteråt vilket leder till en försvagning i deras bakteriekultur i magen och gör dom svagare. Alla vet vi att om magen är i onåd så är kroppen det också och det stämmer också på våra älskade fåglar.

en uppfödare med 60 års erfarenhet av fågelhobby och fågeluppfödning som också har hela 30 års erfarenhet av just probiotika på både människor, djur och fåglar upplever mycket positiva resultat av användning på fåglar.

Man kan också köpa ett preparat med probiotika från birdcare på denna super bra sidan: www.undulatshopen.se .

men också här www.zoosajten.se

och här: www.zooimporten.se