Annons:
Etiketterutfodringartikel
Läst 3220 ggr
JohannaN
2013-09-18 18:26

Blåbäret Naturens Super Bär Att Ge Till Fåglarna!

Blåbär naturens egna super bär som är sprängfyllda med nyttigheter som våra fåglar behöver. Ett välkommet tillskott i fåglarnas varierade kost. här tas upp mer om det........

Blåbärs ris något som är väldigt uppskattat för våra fågelvänner oavsett art.

Blåbär är något av det nyttigaste våra fåglar kan äta, det är våran egen superfruit. Blåbär innehåller hög halt av antioxidanterna flavonoider och antocyaner.
Det är antocyaniner som ger blåbär deras blåa färg. De innehåller också rikligt med A, C, E och B6-vitaminer, kalcium, kalium, fosfor, järn och magnesium. C-vitaminförekomsten i blåbär är hög. Antioxidanterna i blåbären har dessutom antiinflammatoriska egenskaper och verkar skyddande, främst för ögats små kärl.
Blåbär ökar fas-2-leveravgiftning vilket är bra för våra fåglar då särskilt bra för dom som lider av fettlever eller andra problem med levern. I denna fas förs giftiga ämnen intagna eller kroppsegna restprodukter samman med med de förråd av avgiftande mineral, vitaminer som fåglarna har i kroppen.
Denna process gör så att de ämnen som skadar kroppen blir vattenlösliga och alltså kan föras ut från kroppen. Giftiga ämnen stör andra funktioner i kroppen, så även om det är via levern som blåbäret verkar, så är det vanligt att allmäntillståndet förbättras.
Dom svenska blåbären är att föredra då dom innehåller mer
antioxidanter än dom amerikanska. 

Men det är inte allt då även blåbärsriset kan ges till fåglarna vilket brukar vara väldigt uppskattat och innehåller massor av nyttigheter för våra fåglar. 

Man kan ge den hel till fåglarna eller ner mixad och blandad med fröna.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
Mitchan
2013-09-18 20:01
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Jättebra info! :) Blåbär är underbart. Alla mina fåglar ÄLSKAR blåbär, men hälften gillar det bara om dom får plocka själva, det vill säga direkt från blåbärsriset som jag hängt upp i buren eller i fågelrummet! Nyttigt bär och nyttig aktivitet.

Fridafj
2013-09-18 21:30
#2

Åh vilken underbar bild! :D Så färgsprakande och glad!

[soffan :>]
2013-09-19 09:05
#3

var har du köpt den där leksaken till höger med såna där slags bollar ? :)

Mitchan
2013-09-20 20:23
#4

#2, tack! :D

#3 På zoosajten.se! Kan även tipsa om leksaksholken.se som har jääääättefina leksaker, och mycket bollar i den stilen!

[soffan :>]
2013-09-20 22:45
#5

tack så mycket :)

Upp till toppen
Annons: