Hälsa och skötsel

Leksaker!

2013-05-10 14:26 #0 av: JohannaN

Papegojor och parakiter, små som stora är väldigt lekfulla av sig och behöver mycket stimulans för att må bra.....

Papegojor och Parakiter är väldigt smart och busigt djur^^ därför är det viktigt att sätta in leksaker av alla det olika slag både köpta och egengjorda. Låt fantasin flöda. Om dina fåglar är rädd för det nya man sätter in ge det lite tid så kommer fåglarna att våga tillslut. 

En 5 veckor gammal liten undulattjej vid namn Ester busar och leker med en egengjord leksak gjord på kattbjällra, färggranna bakformar och pälor, som allt är trätt igenom med ett natursnöre.

tänk på att spegelgungor inte är en lämplig leksak för en fågel. Den kan bli så upp i att mata sin fågelkompis i spegeln att den inte gör annat, dom kan  också få psykiska störningar av att sitta och uppvakta något som inte finns och de kan få kräv-inflammation av att stöta upp mat dagarna i ända. Inte heller snören eller fransar som hänger löst eller på leksaker, klipp bort dom då fågeln kan fastna där i och bli strypt. Jag har olika sorters gungor i buren så mina dun kan välja att sitta där dom själva vill så som tyggungor, trägungor av alla de olika slag men också så klart grenar i olika storlekar. Har också en bräda upphängd i krokar som blir som en hylla där dom kan sitta och mysa vilket är väldigt uppskattat, viktigt är att tvätta av brädan regelbundet så det inte finns avföring där!!

 

material man kan anväda sig av:

akrylpärlor, bakformar i alla dess färger, bitringar för bebisar, bjällror (rostfria), gallerbollar av olika slag, grenar från naturen av olika sort, kartong, läder, skallror för bebisar, plastnycklar, pärlor (giftfria), sugrör, tapetrullar, toarullar, träpärlor (giftfria), träringar mm.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2013-05-10 20:56 #1 av: drutten2

http://burfaglar.ifokus.se/articles/4d712eb6b9cb46221d044de2-inredning-hemmagjorda-leksaker-for-sma-gojor?articles-1

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.